MGI представи обновената и по-бърза система JETvarnish 3D TWIN

1999

Освен скоростта, подобренията засягат и дебелината на покриващият слой, които вече достига до 200 микрона.

JETvarnish 3D

По време на изминалото изложението Graphitec(11-14 юни), MGI Digital Graphic Technology показа новият JETvarnish 3D с иновацията Twin. Той бе представена като най-бързата в света мастиленоструйна UV машина за 3D лак.

С въвеждането на системата Twin, скоростта на печат на новият JETvarnish 3D се удвоява. Тайната на системата е във фиксирана конфигурация от глави, които увеличават двойно скоростта на печат, като това не влияе на точността на машината.

JETvarnish 3D

Ето и някои от характеристиките на Twin:

Скоростта на 3D лакирането достига до 2234 копия с размер 30 х 47 см за час. Системата също така може да удвои височината на покритието (сравнението е спрямо предишният JETvarnish на MGI). Височината на лакирането достига до 200 микрона, което отваря възможност за работа в ниши, като Брайловия печат.

В стандартната си конфигурация  JETvarnish 3D може да извършва частичен(зонален) лак до 3000 листа с формат В2 за час. Максималният формат, с които работи машината е 52 x 105 cm.

Като един от най-големите изложители на Graphitec (250 кв. м.), MGI представи пълната си гама от иновации в дигиталния печат и довършителните решения, като сред тях  е серията дигитални преси Meteor, включваща Meteor DP8700 XL.

Източник: Графком Диджитал Принтинг Солюшънс

Технологии за дигиталното нанасяне на лак има разработени основно от MGI Digital Graphic Technology(JETvarnish 3D), Scodix и Dimensional Printing на Кодак. За съжаление в България все още няма оборудване, което да реализира тази възможност. Притежателите на печатните издания на Polygraphy Info обаче имаха възможност да се убедят във възможностите на посочените по горе технологии с вложки отпечатни във Франция, Израел и Германия.

Интернет портал за печатни технологии.