Mimaki пуска нов настолен UV- принтер с формат А2

2119

Mimaki Engineering ще представи новият си настолен UV- принтер UJF-6042 работещ с формат А2.

Главната разлика между UJF-6042 и предшественикът му UJF-3042 е увеличения формат на печатащата повърхност, тя достига 60х42 см. Като максималната дебелина на медията е до 150 мм. Принтера работи с разрешение 1800×1800 dpi, а печатащите му глави са способни да генерират капки с обем от 4 pl.

mimaki

Новият модел Mimaki печата с шест цвята мастила (CMYK+Lc+Lm) плюс допълнителни бяло и прозрачно мастила благодарение, на което създава ефекта на частичното лакиране.
УВ принтера, позволява печат с фото качество на широк спектър от медии с формат А2 , като например: кожа, акрил, хартии с покрития, дърво, метал и др.

UJF-6042 може да работи с мастилата LH-100, които са предназначени за печат на гъвкави медии, където е необходима голяма адхезия, а също така и по- еластичните мастила LF-100 и LF-200 имащи степен на разтягане до 200%

Принтера също така има и система за автоматично нанасяне на праймер, чието използване се препоръчва за повишение на адхезията при медии трудни за печат. Особенност на дадената технология е,че праймерът се нанася само в участъците на който в последствие ще бъде нанесено цветното мастило.

Фиксирането на мастилото се осъществява с помощта на диодна UV система. За разлика от традиционните УВ лампи, диодите имат по-дълъг живот и по-малък разход на енергия. Друг техен плюс, е че не нагряват материала върху, който се печата, което позволява използването на широк спектър от медии включително тънки и термочувствителни.

Представянето на Mimaki UJF-6042 ще се състои на изложението Photokina Германия, което се провежда от 18 до 23 септември 2012г.

Написа: Радина Дойнова
По материали на: cmykdigest.com

Интернет портал за печатни технологии.