Mondi отчита голям брой потенциални нови клиенти и партньорства след drupa 2012

1288

Производителят вече е предпочитан партньор на HP Indigo за Европа, Близкия Изток и Африка.

mondi
Гло
балният производител на хартия и опаковки Mondi беше един от 1 850 изложители на drupa 2012. Въпреки намалелият брой посетители спрямо drupa 2008 (с близо 75 000), Johannes Klumpp, директор на маркетинга и продажбите на Mondi Uncoated Fine Paper заяви че на drupa 2012 не са липсвали нововъведенията и динамиката, които вече са синоним на изложение за печат и хартия.

„Имаше много вълнуващи нови разработки и усещането е, че индустрията набира инерция благодарение на новите хибридни и дигитални печатни технологии.“, каза още Klumpp.

Важно събитие за
Mondi на drupa беше подписването на договор за предпочитан партньор на HP Indigo за Европа, Близкия Изток и Африка. „Изключително сме доволни, че Mondi стана част от програмата за предпочитани партньори на HP Indigo и очакваме да работим в по-близко сътрудничество, за да отговорим на изискванията на общите ни клиенти за висококачествени медии за печат“ каза Edna Mannheim, директор на доставките и медиите за печат за целия свят.

Mannheim допълни: „Маркетинговото сътрудничество, обучаването на клиенти и фокуса върху растежа в цифровия печат са ключови инициативи, на които ще наблегнат компаниите ни.“ Друг важен аспект от сътрудничеството е участието на Mondi в общността на потребителите на HP Indigo Dscoop.

Освен
HP Mondi спонсорира още 16 компании на drupa с професионална хартия за печат с общо количество от 100 тона. „Печатната технология еволюира бързо и ние чувстваме, че подобни взаимодействия са важни за разработването на нови пазари“, каза Klumpp. „Нанографските преси на Landa бяха основно събитие на drupa и бяхме много щастливи, че те използваха нашата хартия NAUTILUS SuperWhite на листовата машина S7 с формат B2.”

Освен с
ъздаването на връзки с различни производители на drupa, изложението е предложило добри възможности за продажби. Johannes Klumpp каза „Спечелихме голям брой потенциални клиенти по целия свят, установихме нови контакти с Индия, Близкия Изток, Африка и Южна Америка“.

Компанията показваше на всеки час високоскоростен мастиленоструен печат
на Océ ColorStream 3500 с система за обрязване, доставена от Hunkeler. Особено интересни за посетителите са били новите хартии за високоскоростен мастиленоструен печат. Mondi показа и 100% рециклираната хартия за мастиленоструен печат NAUTILUS и избелената без хлор BIO TOP 3. И двете медии ще излязат на пазара през лятото.

Източник:
Mondi
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.