Mondi спечели награди WorldStar 2017 Awards за опаковките IceBox и Queen Display

1309
Mondi спечели награди WorldStar 2017 Awards за опаковките IceBox и Queen Display

Международният лидер в областта на хартиите и опаковките Mondi, получи глобално признание за две опаковки на конкурса WorldStar.

Проектите победители идват от два завода в бизнес сегмента на Mondi за опаковки от велпапе – Mondi Grünburg в Австрия за IceBox и Mondi Tire Kutsan в Турция за Queen Display.

 

опаковките IceBox

IceBox
IceBox, проектът, победител в категорията Храна от Mondi Grünburg, е обещаваща концепция за транспортиране на чувствителни на промени в температурата охладени храни и напитки. Тя е 100% годна за рециклиране и използва хартия със специално обработена повърхност.  Технологията на Mondi за бариерното решение Paratherm подобрява представянето на характеристиките на кутиите от велпапе при използване в хладилници и фризери. В резултат, тя позволява охлаждане чрез пакети лед или натрошен лед и спира проникването на вода от топенето им като позволява на крайния клиент да се наслади на студена храна или напитка докато е на път.

 

опаковките  Queen Display

Queen Display
Queen Display, победителят в категорията Търговски обекти, проектиран от Mondi Tire Kutsan, е иновативна и екологична концепция за цветарския сектор. Queen Display защитава деликатните цветя от увреждане по време на доставката и работи като атрактивно средство за представянето им в търговските обекти. Така опаковката от велпапе изпълнява две различни функции. Освен, че премахва повреждането на цветя по време на доставката, опаковката използва 51% по-малко материал от стандартните решения.

Jan Blankiewicz, продуктов, Mondi Corrugated Packaging, коментира, „Гордеем се, че два от нашите проекти получиха признание от международното жури на WorldStar Awards 2017, защото те подчертават потенциала за материали, базирани на хартия в разработването на иновативни решения за опаковки. За нас тази награда е признание за страстта ни за разработване на иновативни технологии по устойчив начин. „

Източник: printingnews.com
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.