MUTOH Европа обогати продуктовата си гама от режещи плотери с новия модел SC-PRO 1400

1594

Mutoh Europe NV, обяви за пускането на нов модел режещ плотер – SC-PRO 1400. Той обогатява гамата на SC-PRO серията с досега предлаганият режещ плотер на 1650мм (SC-PRO 1650). Базиран на легендарната серия на Mutoh SC, новия продукт предлага на клиента редица нововъдения, увеличена продуктивност и леснота за ползване.

Плотерът SC-PRO 1400 поема ролни медии и листа с ширина до 1600мм, а максималната ширина на рязане е 1385мм.. Машината е оборудвана с 4 репозициониращи притискащи ролки, които освен прецизното водене на медията гарантират и безпроблемна работа с най-различни ширини на ролките. Средните притискащи ролки са с редуциран натиск върху медията, с оглед избягване на евентуални следи, които могат да останат върху обработваното приложение на чувствителни на натиск медии. Силата на натиск е регулируема (20 – 450g.), благодарение на което са постижими оптимални резултати върху широк набор медии за рязане. Скоростта на рязане е до 1000мм/с. с максимално ускорение от 2.75g. Ножът в главата на машината може да реже, чертае и прерязва най-различни материали с дебелина до 1мм. Автоматичното прерязване (Аutomatic sheet-off) е функция, която позволява след приключване на задачата, плотерът да прекъсне медията с максимална ширина на прорязването от 1400мм. Тази функция е доста удобна при рязане на задача с повтаряемост (копия). В главата на машината е вграден и лазер за автоматично разпознаване на маркери за рязане по контур, предварително зададени при печат.
Режещият плотер SC-PRO 1400 е оборудван с USB и RS-232 сериен интерфейси. SC-PRO 1400 също е и първият режещ плотер в света, стандартно оборудван с Ethernet мрежова връзка. Вграден е и мулти-езичен дисплей, а подвижната клавиатура е поредното удобство за оператора.
Новият плотер от Mutoh се предлага в комплект със здрава стойка с колелца, система за прикрепяне и разролване на медията, кош за изрязаните приложения и софтуер EasySIGN™ Power Pack Mutoh Edition за конвенционално и контурно рязане.

Автоматично разпознаване на маркери и рязане по контур.
SC-PRO 1400 може да се комбинира чудесно с широко-форматен принтер на ширина до 1600мм.
Софтуерният пакет със приложенията Mutoh Cut Server и EasySIGN™ Power Pack Mutoh edition в комбинация с вградения лазер в главата на плотера за разпознаване на маркери, позволява на клиента рязането на стикери по контур да се превърне в детска игра.
Повече информация за рязането по контур може да намерите тук.

Новият режещ плотер на Mutoh SC-PRO 1400 e разработен, проектиран и се произвежда в европейската централа на компанията Mutoh Europe nv, в Остенде, Белгия.
Продуктът се предлага в дистрибуторската мрежа на Mutoh в Европа, Среден Изток и Африка.

Официален дистрибутор за България на Mutoh продуктите е фирма Адком.

Източник: Адком

Интернет портал за печатни технологии.