Newsweek връща печатното си издание

1363

Списанието Newsweek, което преди една година мина изцяло на цифров формат, планира да се върне към печатната си версия. Хартиеният вариант на изданието ще се появи не по-късно от февруари месец тази година.

Newsweek връща печатното си издание

 

В интервю пред New York Times, главният редактор на списанието Jim Impoco съобщи, че печатната версия ще излиза ежеседмично (както и преди) и ще има обем от 64 страници. По неговите думи, с обновения си бизнес модел списанието ще разчита повече на доходи постъпили от абонаменти, отколкото на реклама, а читателите ще плащат за изданието по-висока цена.

Връщането на печатната версия може да се счете за позитивен сигнал от списанието, което вече няколко години изпитва сериозни финансови проблеми.

В течение на много десетилетия Newsweek беше един от главните обществено-политически ежеседмичници в света. През 1991 година, когато беше неговият пик, тиражът на изданието достигаше 3,3 милиона копия.

През 2010г. тогавашният собственик на издателската къща Washington Post, продаде Newsweek на милиардера Sidney Harman за символичната сума от 1 долар. Harman пое също и грижите за дълговете на списанието, които надвишаваха 40 милиона долара.

В опита си да реанимира изданието, новият му собственик го обедини с портала The Daily Beast, но това не е довело до съществени резултати. През октомври 2012г., след като списанието навърши 80 години на пазара, от Newsweek обявиха за пълното му преориентиране към дигитален формат. Последното издание излезе на 31 декември 2012г.

Източник: www.nytimes.com
Преведе: Радина Дойнова

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.