Océ демонстрира възможности на машините от сериите ColorStream 3000

1077

Компанията показа първите примери за печат на елементи за зашита от фалшификация чрез високоскоростен мастиленоструен печат на International Inkjet Days в Германия.

oce

Océ показа примери за възпроизвеждане на микротекст и печат с UV флуоресцентни мастила. Това става чрез добавяне на допълнителни печатащи глави (освен тези за CMYK) към машините от сериите ColorStream 3000. При печат на микротекст петата и шестата глава едновременно печатат със специално мастило, за да позволят работа със скорост до 127 метра в минута.

UV флуоресцентните мастила вече са били използвани от клиентите като защитен елемент. Те могат да се прилагат към текст и изображения, включително двуизмерни баркодове и QR кодове за проследяване на документи по същия начин както с всяко друго мастило. От Océ добавиха, че употребата на тези мастила за момента е по-скоро базирана на разработка на проекти, а не на готови за закупуване решения. Използваните мастила са производство на други компании и приложението им зависи от това дали ще преминат успешно тестовете с печатащите глави на компанията.

От компанията добавиха и че работата на основа на проекти позволява на потенциалните клиенти да използват широка гама бои, които се виждат в ултравиолетовия и инфрачервения спектър. Те могат да се съчетаят с различни устройства за разчитане и медии за печат. Océ подчертаха и че използването на петия и шестия модул за печат на сериите ColorStream 3000 предлагат допълнителна гъвкавост при други приложения на машините.

„Петият цвят може да се използва за пигментно черно, комбинирано с багрилни CMYK мастила или обратното, за постигане на оптимизирани черно-бели и цветни отпечатъци на една машина“, каза мениджърът на производствения печат за Великобритания Chris Aked.

На Drupa компанията показа Premium Pigment Black мастилото си. Чрез намалено проникване в хартията то подобрява плътността и контраста на печата и позволява употребата на хартия без покритие. Според компанията пигментното черно, в комбинация с четирицветен печат с багрилни мастила, в привлекателна опция за печатниците за книги, които искат да съчетаят цветната и чернобяла продукция на една машина.

Източник: printweek.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.