OP Consulting – румънска компания на българския пазар

1929
OP Consulting – румънска компания на българския пазар

Представител на Xeikon и флексопечатните машини на BOBST за българския пазар.

OP Consulting е търговска компания с над 15 години опит в продажбата и сервиза на печатно оборудване.  Официален представител на групите Bobst (флексопечатни машини) и Nilpeter за Румъния, Молдова и България.

 

Компанията предлага следните продукти:

 •     Оборудване за флексо печат
 •     Оборудване за щанцоване на картон или велпапе
 •     Линии за преработка на велпапе
 •     Оборудване за дълбок печат
 •     Оборудване за печат на етикети и гъвкави опаковки
 •     Оборудване за лепене и ламиниране на хартия, картон и велпапе
 •     Оборудване за преработка на етикети 
 •     Оборудване за производство на пластмасови торби
 •     Системи за изхвърляне и управление на отпадъци

 


1. OP Consulting предлага марката Xeikon на румънския и българския пазар

Xeikon е марка ролни дигитални печатни машини – един от пионерите в дигиталния ролен печат. Марката предлага решения в областта на етикетите, транзакционния печат и дигиталния печат в малки и средни тиражи.

Според различните нужди на клиентите Op Consulting предлага продажба на машините и различни договори за поддръжка. За разлика от другите компании, предлагащи дигитални печатни машини, OP Consulting предлага Xeikon без клик програма и клиентът може сам да избере дали желае да сключи сервизен договор. Според обема на работа и нуждите си, клиентът може да избира от няколко нива на сервизно обслужване, които предлага OP Consulting.

 

2. OP Consulting предлага на българския пазар флексопечатно оборудване на BOBST
Марката има широка гама от решения за производство на етикети и гъвкави опаковки.

Печатните машини се отличават със следните характеристики:
– UV флексо и многофункционални печатни устройства,
– цифрова автоматизация,
– контрол на температурата и опъна на медията

Всички печатни машини на BOBST за етикети и гъвкави опаковки включват серво задвижващи се валове, touch screen панел на всеки печатащ модул, основен панел с компютърно управление и интернет за дистанционен контрол и по-лесна манипулация и съхранение на магнитните цилиндри.

Решенията на BOBST за флексопечат на етикети и гъвкави опаковки (преди това GIDUE) са надеждни и с дълъг експлоатационен срок на работа. Те са оборудвани с най-добрите и достъпни компоненти в световен мащаб и клиентите могат да разчитат на поддръжка от локалните сервизни услугиа на компанията. Машините BOBST са в перфектно състояние и след дълги години експлоаатция, имат ниски разходи за поддръжка и постоянно качество на печат. Тези машини печелят всяка година награди за качеството си на печат в световен мащаб. Качеството на BOBST е създадено, за да издържи.

 

Вижте моделите на BOBST, които предлага компанията за българския пазар.

3. Лазерно почистване на анилоксови валове
Печатът води до замърсяване на клетъчния обем на валовете и периодичното им почистване е необходимост, тъй като замърсяването води до влошаването на качеството на отпечатъка.

Повечето методи за почистване увреждат клетките на повърхността на цилиндъра, което значително намалява продължителността на живота им. 

OP Consulting система за лазерно почистване е от висок клас, което има несравнима ефективност като лесно премахва всякакъв вид замърсяване, практически без остатъци. Лазерното почистване не се нуждае от химически продукти за работа, като по този начин елиминира изцяло проблема с отпадъците.

 

Услугите за почистване OP Consulting се съчетават с изключително важно допълнение: диагностика и анализ на анилоксовите валове.  Пълната почистваща и диагностична услуга е подходяща за етикети, флексомашини, машини за печат на велпапе и разбира се, машини за офсетов печат.

Услугата включва:
– посещение на място
– задълбочен анализ на анилоксовите валове, което е от значение както за валидирането на услугата за почистване, така и за прогнозата за бъдещите разходи и печатните резултати.
– отчет след почистването

 

AniCAM, устройството, което сканира повърхността на цилиндрите за анилокс, генерира подробен отчет, който обхваща:

 • Състояние на вала преди почистване: получените данни се използват като отправна точка
 • Микроскопични изображения преди и след процеса на почистване: разликите могат да се видят ясно
 • Измерени стойности: ширина на клетките, дълбочина на клетките и най-важното – обем на клетките


Предимства на услугата:
– Животът на валовете се увеличава значително, което води до оптимизиране на разходите.
– Закупуването на нови валове е по-рядко.
– Увеличен работен капаците на почистените валове    
– С лазерната технология анилоксoв вал (до 1500 мм дължина и 150 мм ширина) може да бъде почистен само за 60 минути и операцията може да бъде извършена на място при клиента. Съответно, времето, в което не ползвате вала е от 48 часа до около 2 часа.
– Лазерното почистване може да се извърши на място. Това елиминира нуждата от сваляне на вала – това е особено полезно при големите валове, защото елиминра риска от  евентуално повреждане при монтаж и демонтаж. Също така при лазерното почистване процесът е сух, което премахва проблема с корозията на валовете.

 

Вижте всички услуги на OP Consulting в техния сайт.

 

За директни контакти:

O.P. Consulting & Servicesflexibles & carton

„13 Septembrie“ Street., No.57,
edifice 55-57,Floor 6, flat 43, 050712
Bucharest, 5th District, ROMANIA

Tel.: +4 021 411 9952
E-mail: office@opconsulting.ro
Web: www.opconsulting.ro 

O.P. Consulting & Services
flexibles & carton

„13 Septembrie“ Street., No.57,
edifice 55-57,Floor 6, flat 43, 050712
Bucharest, 5th District, ROMANIA

Tel.: +4 021 411 9952
E-mail: office@opconsulting.ro
Web: www.opconsulting.ro – See more at: http://printguide.info/news/xeikon-cafe-2017-predstavi-nay-novite-razrabotki-v-opakovkite-i-etiketite,4943.html#sthash.8BJg7OEm.dpuf

Име: Десислава Тодорова

Професионален опит: Познава печатния бранш по-добре от страната на клиента. Над 10 години се занимава с организацията на рекламни кампании, медия планиране, събития и продажба на реклама. Образованието по "Масови комуникации" в НБУ със специалност "Продуцентство" й дава възможност да се занимава с рекламните кампании на големи концерти и събития. Има стаж в БТА като репортер - мястото, на което е научила как се пишат новините.

Настоящи занимания: В последните 15 години се е посветила на портала Printguide.info и свързаните с него сайтове. През повечето време се занимава с продажби на рекламните площи, но не малка част от времето си отделя в създаване на новите проекти към портала.
Създател на печатните издания "Принт идея", "Dotbrain - пътеводител на пазара на труда в печата и рекламното производство".

В свободното си време: активен блогър и любител-градинар.