Pantone обяви цвета на годината за 2014

1898

Цветът е озаглавен сияйна орхидея Radiant Orchid 18-3224.

Radiant Orchid 18-3224

Очакваният  в графичната и модната индустрия и продуктовия дизайн цвят на годината на Pantone е Radiant Orchid и според компанията представлява „омагьосваща хармония от ярко розови, лилави и розови полутонове, които вдъхновяват увереност и излъчват голяма радост, любов и щастие“.

Ако искате да научите повече за този цвят и начините да го използват ефективно, можете да се регистрирате за безплатния уеб семинар на Pantone, който ще се проведе на 11-и декември. Ако искате да започнете да използвате цвета моментално, можете да свалите Radiant Orchid като ASE (Adobe Swatch Exchange), за да го използвате с Photoshop, InDesign и Illustrator.

Източник: pantoneview.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.