Pantone представи тенденциите при цветовете за лятото на 2016

2299
Pantone представи тенденциите при цветовете за лятото на 2016

Компанията представи Pantone Colour Planner Summer 2016. Той съдържа 120 страници с прогнози за цветовете – 18 месеца преди настъпването на сезона.

Pantone представи тенденциите при цветовете за лятото на 2016

 

Изданието е предназначено за графични, индустриални и модни дизайнери, за които е изключително важно да са в крак с тенденциите в областта на цветовете. Каталогът, който се продава за 750 американски долара, е подвързан със спирала, която позволява вадене на отделни страници. Той включва серия мостри по Pantone, които са използвани в осемте теми, включени в каталога.

В него е включен и плакат, който дава възможност за преглед едновременно на всички цветови теми. За разясняване и изясняване на бъдещите цветови тенденции е добавено DVD със снимки и анимирани версии на темите. Според Pantone Colour Planner премахва нуждата от налучкване на актуалните цветове за сезона и дава на дизайнерите ръководството, от което имат нужда, за да се ориентират, независимо в коя област работят.

Източник: pantone.com
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.