Pantone представи PANTONEVIEW.com

1063
Pantone представи PANTONEVIEW.com
Spread the love

От Pantone представиха нова си услуга www.pantoneview.com – портал с абонамент, посветен изцяло на цветовете. В него ще можете да намерите решения свързани с различни области на дизайна.

inline_495_/images/pantone1234.gif

www.pantoneview.com включва в себе си вдъхновение, критики и оценки от водещи световни експерти в областта, които да помогнат на потребителите да бъдат по-информирани при вземането на решения. Сайтът е създаден за да акцентира върху това, което е наистина важно. Той осигурява обективна гледна точка, за използването на цветовете в глобалното и локалното пространство.

Новата услуга на Pantone ще е безценна за рекламните агенции по целия свят. Там абониралите се ще могат да намерят информация на само за историята и развитието на цветовете, а и за бъдещето им. В сайта експерти ще разказват за бъдещите тенденции,  като информацията ще е съобразена с времето и сезоните.

„Цветът е новото най-мощно средство за комуникация, той заема голям процент при решението за закупуване на даден продукт (от 50 до 85% ). Потребителите обръщат все повече внимание на цвета. Той се е превърнал в катализатор на техните мисли и решения“ обяснява Laurie Pressman вицепрезидент на Pantone Color Institute®.  „Затова и достъпът до информацията включена в www.pantoneview.com, както и фактът, че тя ще бъде постоянно обновявана с мнения и предложения от целия свят ще даде на потребителите възможност да бъдат винаги с една крачка напред при вземането на решения.“

Главен редактор на www.pantoneview.com е  David Shah. Той е дългогодишен партньор на  Pantone, както и цветови консултант на някои водещи марки, като Metropolitan Publishing BV, която включва в себе си  Textile View, View2, Viewpoint и PANTONE VIEW Colour Planner.

www.pantoneview.com не е поредният моден сайт. Неговата цел е да събере голяма група експерти от различни области и националности, обединени от една обща идея: всички да говорят на един и същи език, езикът на цвета. Много хора не отдават нужното внимание на цветовете, но те не осъзнават, че това е цяла индустрия, коментира  Shah.

www.pantoneview.com включва:

Colour View: Там можете да намерите доклади, прогнози и анализи свързани с цветовете от различни области, като интериорен, графичен, промишлен и моден дизайн.

Material View: Предоставя постоянно актуализираща се информация относно науката за цветовете. Нови мастила, машини и др.

Expert View: В тази част на сайта експерти предоставят личното си мнение и опит за това, какви ще са бъдещите цветови тенденции в техният продуктов сектор. Expert View предлага дългосрочен поглед към нещата, които ще повлияят на търсенето на цветовете в бъдеще.

News and Events: Цветни новини от целия свят, както и уебинари на живо, с участието на експертите от www.pantoneview.com и на много гостуващи лектори.

Новата услуга е платена, като за 1 месец цената е 24,95 $, а за годишен абонамент ще трябва да заплатите 169,95 $. За всички студенти е в сила намаление, което снижава цената до 99,95 $  за годишен абонамент. Има и 30 дневна пробна програма.

Източник: mobile.myprintresource.com
Превод: Радина Дойнова

Биографична информация