PANTONE 18-3838 Ultra Violet е цвета на годината за 2018

1440
PANTONE 18-3838 Ultra Violet е цвета на годината за 2018

Драматично провокативен и многозначителен нюанс на лилавото, PANTONE 18-3838 Ultra Violet изразява оригиналност, изобретателност и вдъхновено мислене, което ни води към, бъдещето.

 

PANTONE 18-3838 Ultra Violet

 

Комплексен и съзерцателен, Ultra Violet съдържа намек за космическите мистерии, интригата на предстоящото и открития, отвъд това, което знаем. Обширното и безкрайно нощно небе е символично за това, което е възможно и продължава да вдъхновява желанието да се стремим към свят отвъд нашия собствен.

„Живеем във време, което изисква изобретателност и въображение. Това е типа творческо вдъхновение, характерно за PANTONE 18-3838 Ultra Violet, виолетово, базирано на синьо, което стимулира вниманието и потенциала ни на ново ниво. От изследване на нови технологии и дебрите на галактиката, до артистично изразяване и духовно издигане, Ultra Violet озарява пътя, който предстои да изминем.“
Leatrise Eiseman, изпълнителен директор, Pantone Color Institute

Енигматичните лилави цветове отдавна символизират алтернативната култура, неконвенционалното и артистичното вдъхновение. Музикалните икони Принс, Дейвид Боуи и Джими Хендрикс въвеждат нюанси на Ultra Violet на преден план в западната поп култура като израз на индивидуалност. Нюансирана и пълна с емоция, дълбочината на PANTONE 18-3838 символизира експериментаторския дух и се бори с конформизма, като стимулира личностите да си представят своя уникален отпечатък върху света и да разширят границите на креативността си.

Източник: pantone.com
Текста написа: Мартин Новев

PANTONE 18-3838 Ultra Violet е индустриален цвят. Няма да го намерите в стандартните скали, които се използват за офсетов и цифров печат от типа на Pantone Formula Guide или Pantone COLOR BRIDGE.
За да откриете хартиена мостра на цвета, можете да използвате скалата Pantone FASHION, HOME + INTERIORS.

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.