Pantone цветът на 2020 година е 19-4052 Classic Blue

443
Pantone цветът на 2020 година е 19-4052 Classic Blue

„Неподвластен на времето и устойчив нюанс на синьото, Pantone 19-4052 Classic Blue е елегантен в простотата си.“

Той намеква за сумрачно небе, придава увереност и подтиква към размишления. Pantone 19-4052 Classic Blue подчертава желанието за независимост и стремежът към стабилна основа, върху която да строим, докато преминаваме прага на нова епоха.

 

Pantone цветът на 2020 година е 19-4052 Classic Blue


Асоциирано от психиката ни като цвят, свързан с почивката и спокойствието, Pantone 19-4052 Classic Blue създава усещане за мир и спокойствие на човешкия дух и предлага убежище. Той подпомага концентрацията и носи яснота, подобна на лазерен лъч и центрира мислите ни. Този класически син тон стимулира устойчивостта.

„Живеем във време, което изисква доверие и вяра. Този вид постоянство и увереност са изразени от Pantone 19-4052 Classic Blue, солиден и надежден син нюанс, на който винаги можем да разчитаме. Пропит с дълбок резонанс, Classic Blue осигурява солидна основа. С бездънното синьо, асоциирано с безкрайното вечерно небе, Classic Blue ни окуражава да погледнем отвъд очевидното и да разширим мисленето си, предизвиква ни да мислим по-задълбочено, увеличава перспективите ни и отваря потока на комуникацията.“

Leatrice Eisema, изпълнителен директор на Pantone Color института.

Можете да откриете пет предварително дефинирани палитри, базирани на 19-4052 Classic Blue в Pantone Connect, разширение за Adobe Creative Cloud.

Източник: pantone.com
Текста написа: Мартин Новев

Прочетете още за:

Интернет портал за печатни технологии.