Printio.ru или как можеш да изкараш пари докато се забавляваш

1724
Spread the love

Показваме ви руският сайт като отличен пример и за web to print решение.

Printio.ru е руски сайт, в който можете да поръчате брандирани дрехи, чанти, шапки, възглавници, пъзели, подложки за мишки, визитки и т.н. В него всеки може сам да направи брандирането на различни продукти или да използва готов дизайн, създаден от други потребители. Ако сте дизайнер, сайтът ви дава възможност да изкарате и пари, продавайки своите модели. Това е хитър начин за постоянно обогатяване на съдържанието със свежи идеи, идващи от различни хора с различни вкусове. Потребителите по този начин могат да избират от голямо, постоянно растящо разнообразие оригинални дизайни, а ако са творци да получат поле за изява и същевременно да участват в популяризирането на сайта. Това прави услугата изгодна за всички страни.

Сайт полезен както за крайните потребителите, така и за дизайнерите.

inline_200_/images/printio-kartinka.jpg
Регистрацията става лесно, само с попълването на четири полета. След това можете да започвате да творите.

Ако сте краен потребител можете да изберете готов дизайн, да прегледате как изглежда върху избрания от вас продукт преди печат. За ваше улеснение имате редактор, с помощта на който позиционирате избрания от вас дизайн върху изделието за брандиране и дори можете да дообработите изображенията за да придобият завършен вид, който да ви удоволетворява. В редактора можете да завъртате, намалявате и увеличавате изображенията, да използвате различни ефекти и пр.  Като последна стъпка можете да го поръчате с доставка до избрана от вас дестинация

Ако сте дизайнер е по-интересно. Тук е и разликата от стандартната web to print услуга. Можете да добавите изображение с ваш дизайн в персоналната галерия на сайта.  Важна подробност е, че ако файла е с лошо качество за печат, сайта ви предупреждава за това.  Проектите се запазват във виртуален магазин и не са достъпни за потребителите докато не пожелаете да ги обявите за продан. Трябва да обявите и цена за всеки от вас проект. Дори и да не го направите, ще получите 5% от първоначалната сума на крайния продукт. Според информацията на сайта се изплащат дори минамални суми към дизайнерите, ако някой потребител използва труда им за брандиране на свой продукт.

inline_139_/images/printio-kartinka1.png

Интересна подробност за този сайт намерихме на портала Roem.ru. Според тях, за проекта Printio.ru са били привлечени 18 инвеститора, които са вложили общо 700 хиляди долара, в находчивата идея.

Написа: Радина Дойнова

Биографична информация