PrintLab е първото студио в Европа, удостоено с престижната титла

2297
Spread the love

PrintLab – демонстрационното студио на FACTOR.BG е първото в Европа, сертифицирано от Hahnemuehle, като отговарящо на всички изисквания за подготовка, печат, контрол на качеството, управление на цвета, довършителна обработка и съхранение на файн арт продукция – авторска фотография, репродукции, CG-art и т.н.

На екипа на FACTOR.BG беше връчен специален плакет, лично от г-н Michael Tappe, експорт мениджър на Hahnemuehle, а сертификацията беше вписана на сайта на немската фирма: www.certifiedstudio.com
Сертификацията е признание и гаранция за качество, отговарящо на най-високите световни изискавания.

PrintLab е некомерсиален проект на FACTOR.BG – дистрибутор и партньор на Hahnemuehle и Epson – перфектната комбинация, когато става дума за фотографски и файн арт печат.

Студиото е създадено, за да се осигури възможност за обучения и БЕЗПЛАТНИ практически тестове „на живо“ на всеки, който има интереси в тази област – било то към закупуване на принтер или медии, било то като артист, който желае да се запознае с последните постижения и възможностите на технологиите да бъдат още един инструмент в ръцете на твореца.

 

Събрано е впечатляващо оборудване – практически пълната колекция от последните модели на Epson в ProPhoto и LargeFormat сегментите, като се започне с А3+ фотопринтери (Stylus Photo 1400, Stylus Photo R1900), мине се през А2 форматът, представен от Stylus Pro 3880, 2 броя Epson Stylus Pro 4880 – един с Photo Black и един с Matt Black Ink и най-новия Stylus Pro 4900 SpectroProofer, и се стигне до широкия формат, представен от Epson Stylus Pro 7900 SpectroProofer, Stylus Pro 9700, Stylus Pro 11880.

 

И за да не са голословни твърденията им, че Epson е най-добрият избор, когато търсите върховното качество, в PrintLab са инсталирани и топ-моделите на конкуренцията – HewlettPackard DesignJet 3200 PS и Canon ImagePrograf IPF8300. Така посетителите могат да направят директно сравнение и евентуално аргументиран избор, при желание за покупка.

PrintLab не изпълнява поръчки срещу заплащане, а само демонстрационен печат, тестове, обучения Print Academy, печат на мострени каталози на дистрибутираните от FACTOR.BG медии, както и печат на спонсорирани изложби. Идеята е да бъдат в помощ на своите клиенти, които се занимават комерсиално с печат, а не да ги конкурират, извършвайки същата дейност като тях – последното е присъща практика на много от дистрибуторите в България, за съжаление.

След като получат необходимата информация и направят своите тестове, интересуващите се от платени печатни услуги могат да получат списък с контактите на студия за печат, партньори на FACTOR.BG, които са оборудвани с принтери Epson и разполагат с медии Hahnemuehle и Katana, както и с подготвени специалисти, които да подготвят и изпълнят поръчката с гарантирано качество.

Сертифицирането на PrintLab на FACTOR.BG е гаранция, че в България има еталон за качество на фото и файн арт печата, има и специалисти, които могат да подготвят за сертификация от Hahnemuehle и други, комерсиални принт-студия.

За всички, които се интересуват от условията за сертификация на принт-студио или от предимствата да са клиенти на сертифицирано студио, повече информация може да бъде получена тук: www.certifiedstudio.com

За контакти и резервиране на час за демонстрация в PrintLab:

Таня Илиева
printlab@factor.bg
info@factor.bg
www.factor.bg
0896 738799

Биографична информация