PrintWeek, Fuji и IFS ще издават IpexDaily

1281
PrintWeek, Fuji и IFS ще издават IpexDaily

PrintWeek, Fujifilm, Intelligent Finishing Solutions (IFS) и организаторът на Ipex Informa обединиха сили, за да издават всекидевника на шоуто IpexDaily на живо от мястото на събитието в демонстрация на производство на издание чрез мастиленоструйна технология за ролен печат.

IpexDaily

 

„IpexDaily наистина е уникален , защото, доколкото ми е известно, това е единственото издание, което се печата изцяло на живо на изложение, така че посетителите могат да видят целия работен процес, от създаването до готовия тираж, всичко това благодарение на сътрудничество между изложителите,“ каза директорът на Ipex Trevor Crawford.

Всеки ден редакционният екип на PrintWeek ще събира информация за актуалните предложения и представяния на продукти на изложението. След това те ще ги описват и оформят на щанда на IpexDaily. PDF файловете ще бъдат изпращани през системата на Fuji XMF и обработвани от XMF решние за управление на работен процес, което автоматично ще направи електронния монтаж на IpexDaily.

След това XMF ще изпрати файловете запечат на ролна инкджет печатна машина Fuji Jet Press 540W, която ще отпечата над 5000 броя от изданието на хартия Crown Van Gelder Letsgo Universal (Pigment) 140 гр. на кв. м. Накрая, вестниците ще бъдат довършени на щанда на Fuji с помощта на система за разролване Lasermax и система за рязане и подреждане Horizon StitchLiner 6000, осигурени и управлявани от британския дистрибутор на двете компании IFS.

Източник: printweek.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.