Relax зона по време на рекламното изложение Copis

5979

Как се представи екипът на Полиграфия Инфо.

На рекламното изложение Copi’s, което се проведе в Inter Expo Center, ние от Полиграфия инфо участвахме с Relax зона – съвместен проект с наши клиенти и партньори.

В зоната направихме изложба на най-новия сайт в нашето семейство Printidea.info – изработихме мебели от материала Lightboard и направихе директен печат върху мебелите. Отпечатахме над 50 плаката и ги каширахме върху пенокартон. Имахме специално напечатан мокет и подова графика.  

Но, да започнем от началото.

мебели откартон, картонени мебели, lightboard

Идеята:
Тъй като Inter Expo Center любезно ни запазиха най-голямата изложбена площ от 74 м2 (Мая Симова, благодарим ти за това!), решихме да направим изложба на продуктите от сайта ни Printidea.info.

 

Представяхме си как посетителите ще могат да разгледат и да пипнат нестандартните и интересни продукти, които показваме. Да, обаче… мострите на вече произведени неща са обикновено по 1-2 и изпълнителите ги пазят за архив. Също така няма как да ги опазим от повреждане, счупване или да спрем някой човек да си ги вземе за спомен.

изложбена площ Интер Експо Център, изложение Copi's

Имахме опция за витрини, но идеята да гледаш готов продукт, а да не можеш да го пипнеш, също не ни допадна. Затова на помощ дойде креативният екип на Сфера дизайн, които бързо подредиха идеите ни.

Проектът:
Изложба с плакати на най-интересните продукти, показани в сайта Printidea.info. За организация на пространството – мебели, изработени специално за нас. И за да не бъде стандартна изложба, която трябва да бъде открита специално и церемониално, решихме да направим Релакс зона, в която хората просто да поседнат и на спокойствие да разгледат. Идеята за изработка на огромен бар с 4м диаметър съвсем логично доведе до идеята за безплатните кафе и Интернет.  

проект на Сфера дизайн за организация на Релакс зона

Целият проект – дизайнът и организация на зоната, визията на мебелите и бара, подредбата на плакатите и подовата графика, направиха Сфера дизайн. Те са хората, които могат да организират такъв проект от идеята до цялостната реализация, вкл. поставянето под конец на всеки детайл от пространството.

сглобяване на бар

Реализацията:
За да се реализира такъв проект, са необходими добри партньори като вносител на материал, изпълнител на печат и рязане, вносител на материал за каширане на плакати и изпълнител на печат и каширане на плакати. Както и изпълнител със свежи идеи за подова графика.


Какво се получи…

Солидни и здрави мебели могат да се направят от еко материала Lightboard, с доказана издръжливост, внасян от Анталис България.

Lightboard наистина е еко и наистина е издържлив. На пейките седяха хора с тегло над 100кг и нямаше счупени мебели. На големия бар седяха съвсем спокойно по 6-7 души едновременно и нямаше огънати ръбове, счупени шпули или подобни проблеми, от които самите ние се притеснявахме в началото. Проверено е.

пейка от Lightboard

За директния печат и рязане на мебелите избрахме J Point. Плоскостите бяха напечатани на плоскопечатна машина Oce Arizona, която печата на висока резолюция (1400dpi), съответно качеството беше отлично.

печат на плоскости на Oce Arizona

След това плоскостите бяха изрязани на режещата машина Zund.

рязане на плоскости на Zund

Малките кръгчета, оставащи при рязането, бяха оползотворени от Сфера дизайн, които са специалисти в това да правят прекрасни неща дори от отпадъка.

отпадък

В нашия случай използваха кръгчетата за фиксиране на плакатите в Релакс зоната.

отпадъци от рязане по контур

Между другото, мебелите бяха сглобка от шпули и напечатаните и изрязани плоскости. Шпулите обикновено са отпадък от ролки  на различни медии.  Сфера дизайн наистина ги умеят тези работи…

бар от lightboard и шпули

За да е комфортно, разделихме пространството с плакати 60х80см, които висяха от ферми, спуснати от тавана на залата.

план на изложбата

За отличния печат и каширане се погрижиха Булгед.

печат и каширане на плакати Булгед

Пенокартона за каширането ни предоставиха Туплекс.

залепяне на мокет

И за да бъде не само релаксиращо, но и уютно, постлахме мокет, напечатан със зелена трева и маргаритки, които Атиа принт напечатаха специално за нас.

печат върху мокет от Атиа принт

Добре, но какво можеха да правят още хората, освен да си почиват, да пият кафе и да си проверяват имейлите? Ами… да се занимават с малко рисуване, малко оцветяване и да бъдат креативни…

интерактивен проектор Epson

Затова нашите добри клиенти Гед  любезно ни предоставиха страхотен интерактивен проектор Epson, за да може всеки от гостите ни да се изяви като творец или просто да напише нещо забавно. Ако искате да притежавате такъв проектор, трябва да знаете, че той превръща всяка стена, маса или дори пода в интерактивна дъска. Оборудван е с две писалки, за да могат да го ползват двама души едновременно. За всички функции на проектора, които нямахме време да разучим, попитайте Гед, които го продават.

Espon проектор, Епсън

И за да ни бъде наистина забавно, докато организираме този проект, нашата колежка Радина показа скрития си талант и ни направи страхотни шаржове.

Да не пропуснем да похвалим още веднъж качествения печат на Булгед – дори рисуваните с молив и след това сканирани шаржове излезнаха перфектно на печат.

пламен давидов като йода или блатен трол

Релакс зоната беше наистина добро попадение и ни създаде много настроение. Както и на много наши приятели, колеги и партньори.

 

А за тези, които не бяха в настроение, на бара бяхме подготвили едно пожелание с Коника Минолта.

Повече снимки вижте в нашата галерия.

 

Материала написаха: Радина Дойнова и Деси Тодорова
www.printguide.info

Име: Десислава Тодорова

Професионален опит: Познава печатния бранш по-добре от страната на клиента. Над 10 години се занимава с организацията на рекламни кампании, медия планиране, събития и продажба на реклама. Образованието по "Масови комуникации" в НБУ със специалност "Продуцентство" й дава възможност да се занимава с рекламните кампании на големи концерти и събития. Има стаж в БТА като репортер - мястото, на което е научила как се пишат новините.

Настоящи занимания: В последните 15 години се е посветила на портала Printguide.info и свързаните с него сайтове. През повечето време се занимава с продажби на рекламните площи, но не малка част от времето си отделя в създаване на новите проекти към портала.
Създател на печатните издания "Принт идея", "Dotbrain - пътеводител на пазара на труда в печата и рекламното производство".

В свободното си време: активен блогър и любител-градинар.