Ricoh избра Cocoon, за да покаже възможностите на печатните си машини

1700
Ricoh избра Cocoon, за да покаже възможностите на печатните си машини

Arjowiggins Graphic и Ricoh Europe създадоха общ проект за представянето на новите печатни системи Pro C9100, Pro VC60000 и Pro C7100X.

Ricoh избра Cocoon

 

Общият проект на двете компании е издаване на ексклузивен тираж на книгата „The Real Mad Men“ с цел илюстриране на развитието на технологиите и възможностите на новите цифрови печатни машини на Ricoh. 100% рециклираните Cocoon Silk и Cocoon Jet Pro хартии на Arjowiggins Graphic са избрани за печата на книгата, базирана на популярният телевизионен сериал „Mad Men“.

Корицата е отпечатана на хартия Cocoon Silk 300 грама на кв. м. на новия Pro C7110SX. Страниците са отпечатани на мастиленоструйна печатна система Ricoh InfoPrint 5000 на Cocoon Jet Pro 120 грама на кв. м.

Will Green, мениджър на дигиталния маркетинг в Arjowiggins Graphic, каза: „Разработването на хартии, подходящи за новите цифрови печатни машини на Ricoh Europe ни даде отлична възможност да осигурим предимство на клиентите им и да представи важността на употребата на рециклирани хартии в дигиталния печат. Това има много положителни резултати като намаляване на разхода на енергия, цената и емисиите, съчетани със запазване на качеството на продукта.“

Graham Moore, директор на бизнес развитието в Ricoh Europe, допълни: „Качеството на печат на книгата „The Real Mad Men“ е свидетелство за печатните технологии и иновациите на Ricoh. Повече от всякога, за днешния бизнес в областта на печата е критично да има правилните инструменти, за да осигури постоянно високо качество на продукцията. Сериите Pro C7100X позволяват а бизнеса да увеличи маржовете си и да разшири дейността си или да предложи нови цифрови услуги. InfoPrint 5000 предлага гъвкавост за производство на разнообразни продукти, включителни книги.“

Източник: earthisland.co.uk
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.