RR Donnelley Университетът на Нови Сад се включиха в работната група Ghent

734
RR Donnelley Университетът на Нови Сад се включиха в работната група Ghent

Международната организация, посветена на стандартизацията в печата, довършването и опаковките прие две нови институции.

RRdonnelley

 

RRdonnelley
RRD са водещ глобален доставчик на мултиканални услуги за бизнес комуникация и маркетинг. Компанията има над 50000 клиента и 39500 служители в 34 държави. Тя предлага решения на компании с всякакви мащаби, които да подобрят взаимодействието им с клиентите и да направят бизнес процесите по-ефективни. RRD предлага портфолио от услуги,опит и ресурси, с които компаниите да създадат управляват и оптимизират маркетинговите си стратегии и тези за бизнес комуникация.

Университетът на Нови Сад
Департаментът по графично инженерство и дизайн е сред най-новите във Факултета по технически науки на Университета на Нови Сад в Сърбия. Той е основан през 1999 като нов образователен профил и е постигнал забележителни образователни резултати и е генерирал голям интерес с програмите си за обучение. Чрез практически задачи, студентите са обучени да използват модерни устройства и оборудване и да работят спрямо най-новите стандарти. Това им дава адекватна и солидна основа да работят ефективно и независимо за графичната индустрия.

Текста написа: Мартин Новев
Източник: пресинформация на GWG

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.