Ryobi и Mitsubishi създават съвместна компания за листови печатни машини

1746

Ryobi о Mitsubishi Heavy Industries Printing & Packaging Machinery потвърдиха плановете си за създаване на съвместно предприятие за производство на листови офсетови печатни машини.

Ryobi и Mitsubishi

Двата японски производители обявиха, че обмислят обединение в началото на тази година. Новата компания ще се нарича Ryobi MHI Graphic Technology, и собствеността ѝ ще бъде поделена 60:40 в полза на Ryobi. Компанията ще има 450 служители, централата ѝ ще е в Хирошима и ще започне дейността си на първи януари догодина.
Очаква се оборотът на Ryobi MHI Graphic Technology за 2014 да бъде около 30 милиарда йени (235 милиона евро), с печалба преди облагане с данъци от 1,5 милиарда йени (около 12 милиона евро).

Целта на този ход е да подобри конкурентоспособността на двете компании чрез разширяване на сътрудничеството между дейността им с цел компенсиране на свиващото се търсене на конвенционални печатни преси и негативните икономически тенденции.

В заявление Ryobi и Mitsubishi демонстрираха оптимизъм за бъдещето на съвместната си операция и заявиха: „Печатната индустрия в момента очаква търсенето на печатни машини в развиващите се икономики да нарасне. Едновременно с това очакваме търсенето на продукти от високия клас да нарасне в развитите икономики.“

Източник: printweek.com
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.