Sappi и Felix Schoeller съвместно разработват устойчиви решения за опаковки

1671
Sappi и Felix Schoeller съвместно разработват устойчиви решения за опаковки

Sappi Europe и Felix Schoeller Group, Оснабрюк, сключиха споразумение за сътрудничество за съвместна разработка на бариерни решения за гъвкави опаковки.

Sappi и Felix Schoeller

 

Двете компании ще съчетаят уникалните технологии, които притежават, за да осигурят по-устойчиви и ефективни решения за опаковки на различни продукти. Sappi Europe Packaging & Speciality Papers е водещ производител на специални хартии и картони. Компанията има значителен опит в областта на опаковките. В последните години Sappi еволюира от производител на материали до доставчик на цялостни решения в областта на опаковките.

„Felix Schoeller Group е идеален партньор, който да ни помогне да увеличим функционалността на висококачествените си специални хартии,“ обясни Thomas Kratochwill, вицепрезидент на продажбите и маркетинга на Sappi Packaging and Speciality Papers. „Заедно, ние ще създадем иновативни решения за опаковки, които ще отговорят на потребностите на клиентите ни.“

Felix Schoeller Group произвежда висококачествени хартии за аналогова и цифрова фотография, материали за тапетната индустрия и материали за интериорна декорация. Освен това, компанията разработва гъвкави хартиени и картонени опаковки и има изключителен технологичен опит в областта на производство на фотохартии и материали за дигитален печат.

„Сътрудничеството със Sappi създава много възможности. Ние ще интегрираме специализиран опит, за да разработим уникални решения за опаковки, които ще облагодетелстват индустрията и околната среда,“ каза Hans-Christoph Gallenkamp, изпълнителен директор във Felix Schoeller Group.

Източник: printingnews.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.