Shutterfly придоби приложението за фотокниги GrooveBook

1889
Shutterfly придоби приложението за фотокниги GrooveBook

Най-големият производител и дистрибутор на персонализирани продукти и услуги Shutterfly съобщи, че е придобил мобилното приложение GrooveBook.

фотокниги GrooveBook

 

GrooveBook предлага услуга, включваща избор на снимки от мобилно устройство, тяхното отпечатване под формата на персонализирана фотокнига, съдържаща до 100 изображения и изпращането и до клиента ежемесечно. Стойността на сделката за продажба се равнява на 14.5 милиона долара. Във връзка с това изпълнителният директор на Shutterfly казва: „Придобиването на GrooveBook изразява желанието на компанията да предлага на клиентите все повече услуги, свързани с мобилните комуникации.”

 

фотокниги GrooveBook

Самото приложение става известно от телевизонното предаване Shark Tank, където създателите му Julie и Brian Whiteman го представят за първи път. Именно по този начин те печелят сумата от 150 000 $ за инвестиция в проекта. За 8 месеца GrooveBook може да се похвали с 18 000 лоялни клиента, които нарастват до 500 000 след участието на авторите в телевизионното предаване Shark Tank. От Shutterfly обявиха след закупуването, че приложението има над 1 милион сваляния, над 200 милиона качени снимки, а абонаментите са се увеличили с 15 пъти.

 

фотокниги GrooveBook

GrooveBook е достъпен за iPhone и Андроид срещу месечен абонамент от 2.99$, включващ безплатна доставка на фотокнига със 100 снимки. Всяка страница е перфорирана и по този начин изображението на нея може да бъде отделено от фотокнигата и поставено в рамка.

Видео в YouTube: www.youtube.com

Текста написа: Антон Даскалов
Източник: www.shutterfly.com

Име: Антон Даскалов

Бакалавър по телекомуникации в Нов Български Университет, а също и бакалавър по Икономика с профил Бизнес администрация. Практик с над 10 годишен опит в сферата на офсетовия печат и номерацията. Въвежда дигиталния печат в портфолиото на офсетовата печатница Оптимал принт. В момента - технолог дигитален печат и фото ентусиаст с добро портфолио.

http://antondaskalov.photography/