Sioen Digital предлага по-добри мастила по време на Fespa

1772

Мастилата са предназначени за принтери на Roland, Mimaki, Mutoh, Seiko, HP Scitex, Vutek и Gandi

Sioen Digital са разработили патентована технология за дисперсия на пигмента, за да произвеждат мастила, които са стабилни и дават постоянни резултати при печат.

Fespa 2010 в Мюнхен ще бъде стартовата площадка на новата фирма на мастиленоструйния пазар, която е разработила технология с претенции, че дава значително по-добри резултати от стандартните продукти.

“В исторически план, производството на мастила се раздели на два лагера – химическите гиганти и гаражните производители” каза мениджърът по бизнес развитиетоSteve Knight. „Sieon е между двата лагера. Вместо да подобряваме съществуващи мастила за различни приложения, ние се върнахме на чертожната маса и създадохме основната формула на чисто”.

На изложените, фирмата ще предлага различни типове солвентни мастила за принтери на Roland, Mimaki, Mutoh и Seiko, както и за голямоформатни машини HP Scitex, Vutek и Gandi. Компанията разработва и гама от мастила с UV сушене.

Мастилата ще се произвеждат в Европа, със суровини от същия континент и ще отговарят на най-високите изисквания за опазване на околната среда. На Fespa фирмата ще се представи на крайнте клиенти и потенциалните дистрибутори. Sioen Digital е част от белгийската текстилна и химическа компания Sioen Industries.

Източник: printweek.com
Текста написа: Мартин Новев

Интернет портал за печатни технологии.