Sun Chemical започва производството на инфрачервен продукт за защита на търговски марки

1303

Производителят на мастила и пигменти за печатната индустрия Sun Chemical, започва производството на Sunguard Apollo, който претендира, че е ефективен продукт за защита на търговски марки на приемлива цена, който ще помогне в продължаващата борба срещу измамите.

Компаниите и собствениците на марки, които използват UV технологии, за да защитят продуктите си от фалшифициране се сблъскват с различни проблеми. Най-сериозният е  широкото разпространение на технологията, което прави възможна употребата й за незаконни цели.

За да избегнат това затруднение някои компании се пренасочиха кум инфрачервената (IR) технология като вариант за повишаване на сигурността. Sunguard Apollo е базова технология, която използва специални пигменти, доставкаtа на които е под строг контрол и предлага комбинация от решения, повишаващи сигурността.

Като допълнение към повишеното ниво на сигурност, тази технология е съвместима със сегашните практики, добавят Sun. Ако вече се използват UV флуоресцентни мастила, Sunguard Apollo може да се включи с тях за подобрена UV-IR защита. Това ще даде възможност на печатниците да предлагат на клиентите си продукт с по-високо ниво на защита, без да се налага компромис с неговият дизайн или цветови решения.
Sungard Apollo се предлага като компонент, включен в мастилата или прозрачен лак.

Източник: sunchemical.com

Интернет портал за печатни технологии.