Sun Chemical финансово подкрепя нова технология за дисплеи

1481
Spread the love

Дисплеите са предназначени за електронни книги, които са съпоставими с качеството на печатните материали.
Устройствата за четене на електронни книги, които се предлагат вмомента на пазара в повечето случаи са с монохромни дисплеи. Причинатаза това е отсътвието на достъпна технология за възпроизвеждане нацветни изображения с високо качество.

Възможно е това да се промени с разработената в университета вСинсинати технология на електрофлуидните дисплеи (electrofluidicdisplay technology, EFD), която позволява да бъдат реализирани изображениясъпоставими с качеството на печатните материали. Принципътна действие на новата технология е управление, чрез електронни импулсина пиксели реализирани със специални пигменти.

inline_950_http://prepressbg.com/images/view.asp.jpgКакто се вижда на илюстрацията  вцентъра на всеки пиксел се намира резервоар с пигмент, който може дабъде показан или скрит в зависимост от управяващия сигнал. Потенциалноновата технология може да реализира до 85% нива на отражение на бялото(white-state reflectance), стойност превишаваща на съществуващите вмомента дисплеи.

Друго предимство на бъдещите дисплеи изработени по тази технология е идебелината от едва 15 микрона.  Това ще улесни и изработванетона гъвкави дисплеи.

За да бъде комерсиализирана технологията вече е създадена компаниятаGamma Dynamics с финансовата подкрепа и на Sun Chemical, PolymerVision, Националния научный фонд на САЩ иИзследователската лаборатория на ВВС на САЩ.

Източник: www.ixbt.com

Биографична информация