Tърговската марка Thermoflex на Kodak става собственост на Xeikon

1477

Освен това Xeikon купиха и Flexolaser, един от водещите производители на CTP за флексопечат.

И двете стратегически споразумения са от края на миналата година. Целта на Xeikon е да въведе нова продуктова линия от CTP за флексопечат и да стане водещ доставчик в световен мащаб в тази сфера.

Новината като цяло затвърждава тенденцията Xeikon да изгражда силни позиции на пазара на опаковки. От друга страна потвърждава желанието на фирма като Kodak да се раздели с някои от патентите си, за да укрепи финансовото си състояние.

Източник: xeikon.com

Име: Пламен Давидов

Професионален опит: Машинен инженер, практик, с богати познания в областта на печатните технологии и основният двигател на Полиграфия инфо. Над 12 години се занимава с предпечат, дигитален печат, експонация, специализирал в чужбина поддръжка на ctp на Dainipon Screen .

Настоящи занимания: Пламен е човекът, който следи тенденциите почти денонощно и определя редакционната политика на Printguide.info. Търсач на новости и информация, той е справочникът ни за всички фирми на българския пазар, оборудването, което имат и пазарния им дял. За нещата, които не знае, знае кого да попита и къде да потърси информация. Освен за редакционната политика, се грижи за техническата изправност на всичките ни сайтове.