Toshiba се отказа от инициативата си „Национален ден без печат“ в САЩ

1317

След бързата и яростна реакция на американската печатна индустрия, Toshiba се отказа от маркетинговата си кампания, в чиято основа е „Национален ден без печат“, който беше планиран за тази есен.

В писмо до членовете на Асоциацията на печатната индустрия в Америка (PIA), президентът ѝ Michael Makin обявява: „Toshiba се отказа от националния си ден без печат.“ В писмото си Makin описва разговора си със старшия вицепрезидент по маркетинга, решенията и услугите на Toshiba за САЩ Bill Melo. Начинанието на Toshiba е описано като „зле измислена инициатива“.

инициативата си „Национален ден без печат“

Makin заявява: „Г-н Melo беше доста обезпокоен от начина, по който кампанията беше възприета от печатната индустрия и каза, че не е целил по никакъв начин да ощети или обиди индустрията ни. Той обясни, че кампанията винаги е била насочена към офисите, където според него се печатат ненужни документи. Makin добавя, че Melo се ангажира да направи кампанията отново и гарантира, че от представянето на интернет страницата ще бъде премахната. (В момента на писането на материала уебсайта беше свален.) Той е заявил и че повторното стартиране на кампанията ще съдържа уточнението, че тя не се отнася за печатната индустрия и не пренебрегва важността ѝ за американската икономика.

„Благодарих на г-н Melo за бързата му реакция в отговор на притесненията ни, но го предупредих, че всяка кампания, която съдържа подвеждащи изявления по отношение на хартията ще предизвика подобна реакция, най-вече от производителите ѝ“, каза Makin. „Той намекна, че има амбиции и към този сектор.“

„Фактът, че печатната индустрия на САЩ осигурява прехраната на 800 000 души говори сам за себе си. Тези хора са потребители, както Toshiba бързо се досетиха“, каза Joseph Truncale, изпълнителен директор на Националната асоциация по печатно лидерство. „Toshiba допуснаха сериозна грешка с„Националния ден без печат“. Въпреки твърде често повтаряния рефрен срещу печата „спаси дърво“, печатът и хартията просто не са врагове на околната среда“, добави той.

Източник: whattheythink.com
Текстът написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.