Tresu стартира инлайн лакиращ модул за HP Indigo 30000

1821
Tresu стартира инлайн лакиращ модул за HP Indigo 30000

Tresu Group пусна на пазара лакиращ модул за интегриране с HP Indigo 30000, която може да прилага еднопасово двоен слой лак върху отпечатан картон.

 

iCoat 30000 Twin съдържа две флексо секции, които могат да нанасят различни покрития, от частично до пълно лакиране, да създават контрасти или да нанасят защитен слой върху отпечатания дизайн. Устройството може да работи със скорост от 5000 листа на час и да превключва бързо между UV лакове и лакове на водна основа. Когато се използва с Indigo единица, двете машини създават “всичко-в-едно” – листов печат и система за нанасяне на покрития.

„Двете флексо секции на iCoat 30000 TWIN осигуряват ефективен начин за подобряване на функционалността и естетическото въздействие, с множество комбинации от UV лакове и покрития на водна основа, в един и същи процес“, коментира Sоren Maarssо, главен оперативен директор на Tresu Group. „Системата за нанасяне на покрития е идеално допълнение към цифровия работен поток за приложения от висок клас като такива за козметичната и фармацевтичната идустрии, луксозни храни и напитки, както и промоционални опаковки, особено когато тиражите са къси, съдържат променливи данни, имат уникални версии или когато е необходима персонализация.“

iCoat 30000 Twin беше показана за първи път на DscoopX, което се проведе от 5 до 7 март 2015 г. във Вашингтон, САЩ.

Източник: www.outputmagazine.com
Текста написа: Мария Шабанска

Име: Мария Шабанска

Професионален опит: Завършила специалност “Педагогика” в СУ “Св. Кл. Охридски”, но никога не е работила по специалността. Съдбата я среща с артистични натури и над 10 години работи във фирма за реклама и дизайн. След отделянето от фирмата, с колеги започва самостоятелна дейност, между които и предпечатната подготовка на списание “Опаковки и Печат”.

Настоящи занимания: През последните 5 години работи като редактор на списание “Опаковки и Печат”, за което подбира и превежда научно-технически публикации и материали. Занимава се и с подновяването на информацията на сайта на списанието.

В свободното си време: Ако няма възможност да е сред природата, предпочита хубавата книга.