Two Sides иска да спре лозунгите за отказване от хартията в името на екологията

1555
Two Sides иска да спре лозунгите за отказване от хартията в името на екологията

Ново изследване, поръчано от Two Sides разкрива, че глобални корпорации все още използват подвеждащи екологични призиви, за да окуражат клиентите си да се откажат от хартията.

Two Sides

 

Изследването, проведено през февруари 2015 показва, че във Великобритания значителна част от организациите, които предлагат финансови услуги, доставчиците на енергия, газ и вода и телекомите все още правят неверни екологични изявления. Изследване в САЩ показва подобна картина, като половината от водещите 500 компании на Fortune в същите сектори действат по същия начин.

Two Sides ще влязат във взаимодействие с компании в Европа, САЩ, Канада, Южна Америка, Южна Африка и Австралия, които не са предприели действия за спиране на подвеждащите екологични призиви или сега отново твърдят, че преминаването към онлайн извлечения е по-добро за природата без да предоставят доказателства.

Оригиналното изследване във Великобритания от 2012 година показва, че 70% от телекомите, 43% от банките и 30% от компаниите в сектора на услугите са използвали неверни твърдения за предимствата за околната среда от преминаването от хартия към цифрова комуникация. Под натиска на Two Sides, 82% от тези компании са променили маркетинговите си послания.

Източник: twosides.info
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.