UPM продава активи на своята хартиена фабрика Stracel

2404

Финландската компания-производител на хартия UPM започна ексклузивни преговори с VPK Packaging Group и Klingele Papierwerke за продажбата на активи и част от територията на своята хартиена фабрика Stracel в Страсбург, Франция.

Stracel в Страсбург

Подробности за сделката засега остават в тайна. Чрез създадена обща компания, VPK и Klingele са направили официално предложение, което след разглеждане от банката привлечена за финансиране, трябва да придобие окончателен вид. Компании планират да преобразуват производството на фабриката Stracel, която в момента годишно произвежда около 280 хиляди тона хартия за списания във фабрика за производство на опаковъчен картон от преработени влакна.

След преструктурирането фабриката ще може да произвежда годишно около 300 хиляди тона продукция. Очаква се сделката да се реализира през втората половина на 2012 година. Още през август 2011 година компанията UPM съобщи за своето намерение да продаде или да изнесе своите инвестиции от хартиената фабрика Stracel. От тогава компанията търси купувачи, които биха могли да участват в преструктуриране на фабриката.

По материали на: www.upakovano.ru
Написа инж. Васил Станев

Васил Станев

Име: инж. Васил Станев

Професионален опит: Инженер- технолог полиграфическо производство, т.е. полиграфист от старата школа, завършил полиграфия в СССР, Украински полиграфически институт 1983 година. Създал е основните учебни програми по полиграфия в средното образование. Съавтор на Държавния образователен стандарт по полиграфия в средното образование. Инж. Васил Станев преподава дълги години в Добрич, където и изучава два випуска по полиграфия

Настоящи занимания: Преподавател в Националната професионална гимназия по полиграфия и фотография в София. Той допринесе най-много за онлайн речника в Printguide.info, който обогати с над 400 думи. Инж. Станев е наш автор и консултант по всички въпроси, свързани с офсетовия печат и довършителната обработка.

В свободното си време: Превежда руска поезия и сърфира в социалните мрежи.