USB от ново поколение

2318
USB от ново поколение

В днешно време едва ли ще удивиш някой със смартфон. Потребителите ги ползват, успешно и усвояват неограничените им възможности.

USB от ново поколение OTG

 

Понякога се натъкваме на ситуация, когато трябва да изтеглим файл от смартфона, а в близост нямаме компютър. Точно за такива ситуации, е предназначен USB-OTG стика. От едната страна с USB конектор , а от другата MicroUSB. Това устройство е идеално за междинно съхранение на информация, като в същото време съхранява и батерията на смартфона.

След като го свържете към вашия телефон, можете да копирате музика, снимки и видео, като цяло, всички файлове, без да се налага да инсталирате специализиран софтуер. Когато е свързан към персонален компютър или лаптоп работи като нормално флаш устройство. Това устройство е тествано и поддържа най-новите смартфони и таблети .

Каква е функцията OTG?

OTG („On-The-Go“, което означава „в движение“) е начин за свързване на USB периферни устройства без компютър. Можете да свържете USB или твърд диск директно на вашия смартфон или таблет, PC също така лесно да се свързва с Card четец, което значително разширява броя на поддържаните типове карти с памет. Можете да свържете клавиатура или мишка (при свързване на мишката, курсорът се появява на екрана), или можете да свържете фотоапарата към принтера със смартфон фотоапарат или смартфон с вашия принтер.

Можете също така да свържете джойстика от PS3. Той е подходящ не само за навигация меню, но също така работи добре в някои игри. Разбира се, при условие, че устройството поддържа OTG.

Кои устройства поддържат OTG?

На първо място, почти всички съвременни смартфони, работещи Android и нагоре,. Също така и устройства, работещи с Windows Mobile и Symbian.

Източник: www.bestbrandsbg.com

Интернет портал за печатни технологии.