Vistaprint планира да инвестира стотици милиони долари в софтуерна платформа от ново поколение

1909
Vistaprint планира да инвестира стотици милиони долари в софтуерна платформа от ново поколение

Съобщението бе направено, след като компанията-майка, която управлява Vistaprint официално промени името си от Vistaprint на Cimpress, за да отдели корпоративната структура от web-to-print бизнеса, който притежава.

Отделът за дигитален печат на италианската фирма Pixartprinting, която Vistaprint закупи през април 2014
На снимката: Отделът за дигитален печат на италианската фирма Pixartprinting, която Vistaprint закупи през април 2014

 

Vistaprint обаче ще продължи да работи под собственото си име като част от групата компании Cimpress. В групата са онлайн печатниците Albumprinter, Pixartprinting, People & Print Group и FotoKnudsen, като някои от тях са били закупени през последните няколко години.

Както е било отбелязано от ръководството на Cimpress, през следващите пет години, значителна част от бюджета за разработки и развитие – около 175 – 200 милиона долара, ще бъдат изразходвани за платформа за масово персонализиране от следващо поколение (mass customisation platform, MCP). MCP ще позволи събирането на поръчки от всички обекти и осъществяването на групово брандиране и печат (cross-brand ganging) в някои от производствените обекти на групата.

„Груповото брандиране е прекрасен, но не е единствен пример за нашата визия и цел, казва основателят и главен изпълнителен директор на Cimpress Робърт Кийн.  Групирането означава, че колкото по-еднотипна бъде съответната задача(продукт), толкова повече тя ще бъде оптимизирана по-отношение на разходите, като по-големият мащаб на производството ще намали значително разходите.“

MCP ще поддържа производството на все по-голям спектър от нетрадиционни печатни продукти на Vistaprint. Ръководството на групата също така планира да разработи браузърни инструменти за дизайн и редактиране на макети.

„Наскоро представихме бета-сайта PromoSpot, на който можете да отидете през сайта Vistaprint. Той предлага персонализирани декорации за сувенири, облекла и текстил. Потребителите могат да украсяват своите чанти, дрехи и дори плажни кърпи,“ казва Робърт Кийн. Имаме също и други технически нововъведения.“

Кийн заяви, че може да има бъдещи придобивания, но подчерта, че компанията ще бъде много критична към възвръщаемостта на разходите и корпоративната култура. Що се отнася до по-нататъшни инвестиции в оборудване, ръководителят на Cimpress се позова на обичайния договор за конфиденциалност, макар преди Vistaprint често да са действали като пионери и охотно са тествали много иновативни решения. Ще се повтори ли това с нанографските машини Landa Робърт Кийн не коментира, но отбелязва, че с цялото му уважение към Бени Ланда на пазара се появяват и други разработки заслужаващи внимание, което със сигурност го радва.

Източник: Cimpress

Мария Шабанска

Име: Мария Шабанска

Професионален опит: Завършила специалност “Педагогика” в СУ “Св. Кл. Охридски”, но никога не е работила по специалността. Съдбата я среща с артистични натури и над 10 години работи във фирма за реклама и дизайн. След отделянето от фирмата, с колеги започва самостоятелна дейност, между които и предпечатната подготовка на списание “Опаковки и Печат”.

Настоящи занимания: През последните 5 години работи като редактор на списание “Опаковки и Печат”, за което подбира и превежда научно-технически публикации и материали. Занимава се и с подновяването на информацията на сайта на списанието.

В свободното си време: Ако няма възможност да е сред природата, предпочита хубавата книга.