Vistaprint показа противоречиви финансови резултати

825

Web to print гигантът Vistaprint официално публикува финансовите резултатите на четвъртото си тримесечие, както и обобщените резултати за цялата година.

vistaprintОт тях става ясно, че приходите на компанията са нараснали с 14% спрямо 2012г. Въпреки това Robert Keane, президент на компанията и главен изпълнителен директор нарече резултатите „разочароващи“.

„Фискалната 2013 година беше година със противоречиви финансови резултати“, заяви Keane. „Общото представяне на финансовата ни година е разочароващо в сравнение с очакванията ни от преди 12 месеца. Въпреки, че отбелязахме ръст на приходите постъпващи от Северна Америка, растежът ни в Европа и Австралия е по-малък от очакваното. Компанията все пак отбелязва ръст в приходите, който се дължи от части на действията, които предприехме за подобряване на ефективността на рекламата“.

През изминалата година капиталовите разходи на Vistaprint са възлизали на $ 79.0 милиона. От фирмата заявиха, че очакват през следващата фискална година разходите да достигнат $ 85 и 100 милиона щатски долара.

Интернет портал за печатни технологии.