Wacom Day 3 – поредна успешна година за конкурса на Адком и Жар Компютърс

3917

И тази година се проведе традиционния конкурс за млади таланти, които могат да изразят идеите си с таблетите от серия Bamboo . Тема на конкурса – „Моят свят“.

Wacom Day 3 се провежда под мотото WACOM – Свободата да рисуваш. Тази година събитието се проведе на две места – в Художествена Галерия „Станислав Доспевски“ в Пазарджик и в централния офис – шоурум на Жар Компютърс в София.

wacom day софия

WACOM DAY в Пазарджик
Организаторите АДКОМ и Жар Компютърс демонстрираха новите продукти на маркатаWACOM от сериите Bamboo и Intuos5, както и революционния продукт InkLing.

 

В конкурса за рисунка се включиха 89 участника на възраст от 7 до 18 години. Те имаха уникалната възможност да рисуват на интуитивния таблет от професионалната серия Intuos5, в атмосферата на творби на бележити български художници. Тричленното жури в състав от художниците: Славчо Славчев, Румен Нечев и Иван Тодев, имаха много трудната задача да изберат 3-те най-добри рисунки сред многообразието от прекрасни творби и допълнително номинираха още 5 участника, които получиха поощрителни награди.

 

 

Победителите в конкурса са:

I-во място Ваня Станкова – 10 клас
ІІ-ро място Габриела Пендева – 7 клас
ІІІ-то място Мартин Тодоров – 11 год.

Поощрителни награди:
Георги Шахларов – 13 год.
Нина Павлова – 9 клас
Ангел Дойчев – 10 год.
Константин Бабачев – 7 год.
Димитър Ангелов – 14 год.

wacom - таблет

WACOM DAY в София
На проведения в София конкурс за рисунка „Моят свят“ беше направена демонстрация на професионалния LCD дисплей-таблет Cintiq 24HD

Журито на тазгодишния конкурс в София е в състав:
Деница Стойчева – художник и Управител на „Сфера Дизайн” ЕООД
Калоян Начев – Управител на „Креативен център” ООД
Ивелин Кюркчияски – Управител на „Интел Дизайн” ЕООД

wacom

Вижте кои бяха наградените рисунки миналата година.

таблет за рисуване bamboo

Вижте теста на InkLing.

Деси Тодорова

Име: Десислава Тодорова

Професионален опит: Познава печатния бранш по-добре от страната на клиента. Над 10 години се занимава с организацията на рекламни кампании, медия планиране, събития и продажба на реклама. Образованието по "Масови комуникации" в НБУ със специалност "Продуцентство" й дава възможност да се занимава с рекламните кампании на големи концерти и събития. Има стаж в БТА като репортер - мястото, на което е научила как се пишат новините.

Настоящи занимания: В последните 15 години се е посветила на портала Printguide.info и свързаните с него сайтове. През повечето време се занимава с продажби на рекламните площи, но не малка част от времето си отделя в създаване на новите проекти към портала.
Създател на печатните издания "Принт идея", "Dotbrain - пътеводител на пазара на труда в печата и рекламното производство".

В свободното си време: активен блогър и любител-градинар.