Wacom Day 4 – тестове на таблети и традиционен конкурс по рисуване

2019

За четвърта поредна година Адком и Жар Компютърс събраха почитателите на световния лидер в производството на графични таблети Wacom.

Присъстващите са имали възможността да видят и тестват най-новите модели таблети от сериите Intuos и Intuos Pro, както и обявения само преди месец уникален продукт – PC графичен таблет Cintiq Companion. Освен с мощната компютърна конфигурация и HD дисплей, той е и с най-добрите параметри като графичен таблет. Cintiq Companion разпознава 2048 нива на натиск, наклона на писалката и разделителна способност от 5080 lpi

По време на Wacom Day 4 беше организиран конкурс за най-добра рисунка с таблет на тема „За един прекрасен свят!”

Участниците бяха ученици, студенти от НУИИ „Илия Павлов”, НХА, НБУ, ТУ и деца на възраст между 6 и 14 години.

Ето победителите в конкурса:

1-во място Иван Коритарев – 27 г.
Иван Коритарев

2-ро място– Марина Маринова – 17 г.
Марина Маринова

3-то място– Теодор Захариев – 11 г.
Теодор Захариев

Ето част от поощрителните награди:

Димитрина Ангелска – 23 г.
Димитрина Ангелска

Стефан Колев – 25 г.
Стефан Колев

Мелина Елина – 28 г.
Мелина Елина

Марко Марков – 22 г.

Най-малките участници в конкурса: Елена Аврамова – 6 г., Стоян Димитров – 6 г. и Боян Ангелов – 6 г. също са получили грамоти и поощрителни награди за участието си.

Състав на журито: известния художник Христо Хаджитанев, Леон Бабачев – художник и директор на Художествената галерия „Станислав Доспевски” – гр. Пазарджик и младият и талантлив художник Светлин Велинов. Тяхната задача да излъчат най-добрите отново беше невероятно трудна.

След приключване на конкурса е била направена презентация на дисплей – таблета Cintiq 22HD. Също така е била проведена традиционната викторина с много награди и томбола от попълнените анкетни карти на присъстващите.

По случай 30 годишният юбилей на Wacom Адком са изненадали гостите си с уникална торта във формата на таблет Cintiq Companion.

Повече информация за събитието: Адком

Пламен Давидов

Име: Пламен Давидов

Професионален опит: Машинен инженер, практик, с богати познания в областта на печатните технологии и основният двигател на Полиграфия инфо. Над 12 години се занимава с предпечат, дигитален печат, експонация, специализирал в чужбина поддръжка на ctp на Dainipon Screen .

Настоящи занимания: Пламен е човекът, който следи тенденциите почти денонощно и определя редакционната политика на Printguide.info. Търсач на новости и информация, той е справочникът ни за всички фирми на българския пазар, оборудването, което имат и пазарния им дял. За нещата, които не знае, знае кого да попита и къде да потърси информация. Освен за редакционната политика, се грижи за техническата изправност на всичките ни сайтове.