WhatTheyThink представи анализ за печатния бранш през 2018 година

1198
WhatTheyThink представи анализ за печатния бранш през 2018 година

Както всяка година и тази порталът WhatTheyThink издаде доклад с анализ и прогнози на печатния бранш през 2018 година в световен мащаб, подготвен от Dr. Joe Webb и Richard Romano.

Той събира на едно място мнението на 300 ръководни кадри от индустрията в теми от сферата на икономиката, технологичните тенденции и културата. Анкетите са проведени през есента на 2017 година и въз основа на тях се правят прогнози за развитието през настоящата и следващите години. Проучването може да бъда закупено на цени започващи от 349$ от електронния магазин на WhatTheyThink.

 

анализ за печатния бранш през 2018 година

Сред акцентите в доклада е информацията, че немалка част от компаниите не планират инвестиции в ново оборудване, а тези които имат такива намерения, се насочват към довършителните процеси. В сферата на персонала 2/3 от анкетираните споделят, че възнамеряват да наемат нови служители, предимно на позиции, свързани с графичен дизайн, предпечат, маркетинг и комуникации. Като най-голямо предизвикателство анкетираните определят ценообразуването.

Анализът обръща внимание и на факта, че печатниците трябва внимателно да следят случващото са при технологиите, за да не пропуснат възможности, така както това се е случило при навлизането на интернет през 90-те и появата на мобилните технологии в началото на века. В доклада е публикувана и специална макроикономическа прогноза за сектора до 2022 година.

Текста написа: Антон Даскалов
Източник: whattheythink.com

Антон Даскалов

Име: Антон Даскалов

Бакалавър по телекомуникации в Нов Български Университет, а също и бакалавър по Икономика с профил Бизнес администрация. Практик с над 10 годишен опит в сферата на офсетовия печат и номерацията. Въвежда дигиталния печат в портфолиото на офсетовата печатница Оптимал принт. В момента - технолог дигитален печат и фото ентусиаст с добро портфолио.

http://antondaskalov.photography/