Xeikon води преговори за продажбата си

965

Спекулациите с новината, че белгийският производител на печатно оборудване ще бъде продаден започнаха миналата седмица. Евентуалният купувач все още предпочита да остане анонимен.

xeikon

На 8 януари 2013г. От компанията обявиха, че са обсъждали потенциална продажба на Xeikon чрез публичен търг за изкупуване на акциите им.

В момента всички партньори във фирмата са ангажирани с първоначалните разговори по потенциалната сделка. От Xeikon заявиха, че ще дадат допълнителна информация когато обстоятелствата го изискват.

Ден след официалното изявление на фирмата, в холандският вестник De Tijd бе публикувана статия, в която се твърди, че холандският фонд за дялово инвестиране ще бъде участник в търга, в който ще се включат Gilde, Waterland и NPM Capital, която направи неуспешен опит да купи Xeikon през 2010г.

Друг интересен факт, от края на миналата година, е напускането на главният изпълнителен директор на Xeikon (Wim Maes), който преминава в друга компания, чието име все още не е известно. Някои от спекулациите по темата правят връзка между двете събития. Всичко обаче предстои да бъде изяснено.

Източник: printweek.com
Преведе: Радина Дойнова

Интернет портал за печатни технологии.