Zund за първи път представя новия модел плотер S3 по време на Fespa Digital

2598

Новите плотери S3 са създадени на базата на предишния модел G3, но могат да работят с по-високи скорости и се отличават с безпрецедентното съотношение на цена/качество.

zund s6

От Zünd отбелязват, че разработването на това ново поколение плотери е предизвикано от нарасналото търсене на рязане на матриали с не толкова големи формати. Със S3 може да се обработва различни материали – текстил, PVC фолиа, тънки пластмаси, картони и т.н. Отличителна черта на S3 са  компактните габарити и бързото управление по осите Z и T. Това прави S3 съвършенна универсална режеща система. Нейните възможности се разширяват и с инструментите за биговане и фрезоване. Многократно награждаваното програмното осигуряване за цифрово рязане Zund Cut Center отлично допълва S3.

На щанда на Zund P10 на изложбата Fespa Digital в Барселона ще бъдат демонстрирани високопроизводителната обработка на текстилни рола, фрезоване на по-мек алуминий и 3D-фрезоване на материали с дебелина до 50 мм . Освен това, на няколко екрана ще се демонстрират уникалните особенности на софтуера Zund Cut Center.

Написа инж. Васил Станев

Име: инж. Васил Станев

Професионален опит: Инженер- технолог полиграфическо производство, т.е. полиграфист от старата школа, завършил полиграфия в СССР, Украински полиграфически институт 1983 година. Създал е основните учебни програми по полиграфия в средното образование. Съавтор на Държавния образователен стандарт по полиграфия в средното образование. Инж. Васил Станев преподава дълги години в Добрич, където и изучава два випуска по полиграфия

Настоящи занимания: Преподавател в Националната професионална гимназия по полиграфия и фотография в София. Той допринесе най-много за онлайн речника в Printguide.info, който обогати с над 400 думи. Инж. Станев е наш автор и консултант по всички въпроси, свързани с офсетовия печат и довършителната обработка.

В свободното си време: Превежда руска поезия и сърфира в социалните мрежи.