Европапир Груп представя седмото издание на колекцията си от дизайнерски хартии!

187
Европапир Груп представя седмото издание на колекцията си от дизайнерски хартии!

Добре дошли във вълшебния свят на дизайнерската хартия

Дизайнерските хартии са очарователен и вълшебен свят, в който креативността, иновациите и способността за решаване на проблеми се обединяват с цел да създадат красиви и функционални печатни продукти. Всички марки хартии имат свои уникални истории, които на всеки две години Европапир Груп продължава в нова дизайнерска колекция. Тя включва всички най-нови асортименти, внимателно подбрани в съответствие с пазарните иновации и актуалните тенденции в индустрията.

Тези специални хартии служат като важен инструмент в дизайнерския процес, помагащ на творците да усъвършенстват и да вдъхнат живот на идеите си, които да покажат на света в пълния им блясък. Седмото издание представя над 90 марки, включващи 5 нови вида хартии и разширена цветова гама на досегашните. Еко хартиите продължават да заемат специално място и в това издание. В допълнение към тяхното лого, това е първата колекция, която откроява и марките със сертификат Cradle to Cradle®. “Дизайнерска колекция 2023“ надминава по сложност вече значимите си предшественици и представлява най-всеобхватно издание на Европапир Груп до момента.

 

Каталог на Европапир

 

Концепцията на дизайн каталога

Цветните правоъгълници са избрани като основен елемент на дизайна, тъй като приличат на страниците с мостри. Правоъгълниците отразяват невероятната гама от дизайнерски хартии.
Органичният вид на хартията Coffee Paper Recycled, с която е облечена кутията, е хармонично съчетан със стилните геометрични елементи. Тази комбинация също комуникира темата за устойчивостта, визуализирана чрез видимите остатъци от кафе. По време на самия процес на проектиране са взети предвид двете актуални световни теми – екологията и значението на рециклирането. Идеята е да се използва рециклирана хартия, а Coffee Paper (рециклирана хартия, съдържаща 5% остатъчни частици от производството на кафе) е логичният и най-добрият възможен избор, поради органичния си произход и естественото усещане при допир.

Целта е да се пресъздаде съдържанието на каталога и богатата селекция от различни хартии, които са включени в него. Цветовите комбинации върху кутията дават представа за това каква палитра от хартия Ви очаква, когато отворите кутията. Горните повърхности са пикселизирани и представят играта на аналогови и цифрови елементи, която е част от всеки процес на проектиране. Създавайки каталога, Европапир Груп са открили красивото съчетание между геометрични графични елементи и произволни органични модели, които характеризират хартията Coffee Paper Recycled.

 

колекция дизайнерски хартии

 

Акценти при производството

През невиждана досега година в хартиената индустрия Европапир Груп се изправиха пред тежкото и трудно предизвикателство, свързано с производството на такава огромна и сложна дизайн колекция. Проблемите с наличността на хартията, както и големите колебания на участниците на пазара означаваха, че винаги трябваше да се планира два хода напред и да се обмислят резервни решения, подобно на играта на шах. Всеки път изготвянето на дизайн каталог става все по-предизвикателно и сложно в сравнение с предишния път. Само за изработката на осем от страниците са били необходими осем професионалисти и цели четиридесет и пет дена. Въпреки сложните обстоятелства, Европапир Груп са преодолели трудните моменти и с гордост споделят крайния резултат с всички техни клиенти, и също така изказват признателност на всеки член от екипа, който е приел да участва в проекта.

 

колекция дизайнерски хартии

 

Внимателно подбрани марки хартия

Успехът на Европапир Груп се основава на стремежа да отговорят на най-високите изисквания на клиентите по отношение на качеството и ефективността.

От скиците до прототипите, дизайнерските хартии предоставят платформа за експериментиране, тестване и многократно повтаряне на идеите, до постигането на желания резултат. Подбрана много внимателно и с голяма отдаденост, дизайнерската колекция на Европапир Груп се фокусира върху нуждите на професионалистите в графичната индустрия, творците и любителите. В този вълшебен свят на дизайнерските хартии възможностите са безкрайни, а единственото ограничение е въображението.

Можете да разгледате продуктовото портфолио на електронна страница: www.europapier.bg. За повече информация, моля, потърсете вашия търговец от Европапир България ЕООД.

Интернет портал за печатни технологии.