Stora Enso инвестира един милиард евро в машина за хартия

2069
Stora Enso инвестира един милиард евро в машина за хартия

Stora Enso инвестира около 1 милиард евро за модернизация на неработеща машина за хартия във финландската фабрика в Оулу. Когато инвестицията бъде завършена, във фабриката ще се произвеждат опаковъчен картон (FBB) и неизбелена крафт хартия с покритие (CUK).

 

машина за хартия във финландската фабрика в Оулу

 

Инвестицията е част от стратегията за растеж на групата Stora Enso в областта на възобновяемите опаковки, като модернизацията осигурява нови капацитети за производство за нарастващи сегменти на опаковките. Производството на хартия и картон в преустроената машина се очаква да започне в началото на 2025 г.

Капацитетът на машината за хартия ще бъде 750 хил. тона годишно. Продукцията е предназначена основно за производство на хранителни опаковки, вкл. охладени и замразени, както и опаковки за сухи и бързи храни, и напитки. Ключови пазари на обновената машина за хартия са Европа и Северна Америка.

През 2021 г. Stora Enso модернизира по подобен начин и друга машина за хартия във фабриката в Оулу. Тя беше модифицирана от производството на хартия към производството на крафтлайнер.

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.