Нови дигитални машини в ИК ЗИП

181
Нови дигитални машини в ИК ЗИП

ИК ЗИП разшириха печатния си капацитет с две нови дигитални печатни машини на RISO, които са изключително успешни при печата на книги в малки и средни тиражи. С новата печатна технология клиентите на печатницата ще получат още по-високо качество и конкурентни цени.

ComColor GD 9630
На снимката: RISO ComColor GD 9630

Новите придобивки в ИК ЗИП са цветната ComColor GD 9630, която печата с максимална скорост 160 А4 в минута и монохромна CamColor FT1430 с максимална скорост на печат 140 А4 страници в минута.

Марката RISO и конкретните модели са уникални за България. Те имат редица предимства, като на първо място е, че са с мастиленоструйна технология на печат (пигментни мастила на маслена база), няма нагряване на печатния лист заради липса на нужда от изпичане или сушене, не са претенциозни към качеството на хартията и работят чудесно с нискограмажни медии до 46 гр./кв.м. Максималният формат на медията, с която работят машините е 340 х 550 мм и не на последно място е ниската и консумация на енергия от едва 520W, без довършителните модули.

Тези предимства чудесно надграждат досегашния производствен капацитет на ИК ЗИП за производство на книги и дори предлагат технологично предимство на компанията.

Всяко издателство или рекламна агенция може да се убеди в качествената изработка на книги, които предлага ИК ЗИП с новите печатни машини. При произведените с RISO продукти липсват традиционното огъване на листата на тялото заради нагряването, няма съществени ограничения във форматите на книгите заради съобразяването с линиите на водата при форматиране на хартията и разбира се качествен цветен и монохромен печат.

За ИК ЗИП
Издателски комплекс ЗИП разполага с офсетов и дигитален печат, както довършителни процеси за изработка всички видове печатни материали.
гр. София
жк. Дружба 1, ул. Илия Бешков 1
Тел.: 02/ 439 09 01
Тел.: 0898/ 553 306
zip@tea.bg

Упълномощен дилър на RISO за България за мастиленоструйните решения е Алфаграф ЕООД, която може да ви демонстрира на живо възможностите на печатната технология за производство на книги.
За контакти:
гр. София
1700, кв. Витоша,
ул. Братя Чакрин 12А, Офис 1
Тел.: 0897/ 994 421
Тел.: 02/ 981 95 73
info@alphagraph.eu
www.alphagraph.eu

Профил на Алфаграф в каталога Полиграфия Инфо.

Интернет портал за печатни технологии.