Пазарът на принтерите за печат върху текстил ще расте средно с 9.8% годишно

2556
Пазарът на принтерите за печат върху текстил ще расте средно с 9.8% годишно

Според проучване на Future Market Insights, глобалните продажби на дигитални машини за печат върху текстил ще достигнат 2.212 милиарда долара през 2023 г. Между 2023 г. и 2033 г. се очаква среден годишен ръст от 9.8% в глобалните продажби на принтери за дигитален печат върху текстил. До 2033 г. общият пазар се очаква да достигне 5.304 милиарда долара.

 

дигитален печат върху текстил

 

Растежът на пазара се движи от постоянните модни тенденции, голямото търсене на съвременни технологии за печат и нарастващото търсене на персонализация. Тази тенденция е особено забележима поради нарастващата покупателна способност на поколението Z, които са по-склонни да пазаруват онлайн. Има голямо търсене на печатни материали за интериорна декорация и мебели. Потребителите все повече търсят персонализирани и уникални мебели за дома, включително завеси, тапицерии, спално бельо и възглавници. Това от своя страна стимулира купуването на дигитални печатни машини за текстил.

Според някои данни от проучването сегментът на пигментния печат се очаква да бъде с комбиниран годишен темп на растеж (CAGR) от 11.1% до 2033 г. Очаква се делът на сегмента DTG (Direct-To-Garment) през 2023 г. да бъде около 50.2%. При този тип печат през следващите десет години се очаква CAGR да нараства с около 10.2%.

Дигиталният печат върху текстил предоставя на дизайнерите практически неограничени графични и цветови възможности, които надминават традиционните технологии за печат. Тази свобода позволява на дизайнерите да разгърнат своята креативност и да създадат уникален дизайн. Ползите се простират и до веригата за доставки. С дигиталния печат е по-лесно да се спазят крайните срокове за производство и доставка, което помага да се избегне свръхналичността. Дизайнерите могат постоянно да пускат нови колекции в съответствие с постоянно променящите се модни тенденции, а клиентите могат да задоволят нуждите си от индивидуално облекло, декор и сувенири.

Източник: www.futuremarketinsights.com

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.