Свободни позиции за работа в Dotbrain (октомври 2022)

3002
Свободни позиции за работа в Dotbrain (октомври 2022)

През изминалия месец септември се наблюдава известна промяна в ситуацията с вида и броя на предлаганите свободни позиции, както и с профила на търсещите ново работно място. Сравнено в същия месец с предишни години, общия брой на свободните позиции и броят на търсещите работа е по-голям с почти с 30%. Това вероятно не е изненада за никого. По-интересен е профила на свободните позициите и кандидатите търсещи работа.

Работодателите търсят основно служители, които да работят на машини. Офсетови и дигитални печатари, оператори на рутери. Най-търсени са мултифункционални служители в довършителните процеси с възможност да работят и обслужват различно по тип оборудване. Интересното тук е, че този месец почти изчезнаха свободни позиции за предпечатари, организатори на производството, технолози. От друга страна, въпреки сериозното търсене на оператори на машини, при тях не само, че няма промяна в предлаганите нива на заплащане, но дори се наблюдава лек спад сравнено с предишни месеци. Остава трайната тенденция при работодателите да се търсят неопитни служители с „желание за работа“, които те да обучат, зад което по-често се крие намерение да предложат по-ниска заплата. Тази практика би била успешна, но не и при по-ниска заплата, заради по-конкурентни други браншове, които търсят същото. Въпреки това, в Dotbrain преобладават клиентите, които изискват от нас да им предложим проверени висококвалифицирани кадри или кандидати с потенциал.

При кандидатите за работа отливът от професиите продължава, което на този етап считаме, че е нормален процес с оглед на предлаганите условия и отговорности. Все по-често получаваме обратна връзка за напускащи професиите в бранша, на което искаме да отбележим, че не е задължително да се гледа на това като деструктивен процес. Най-големият проблем за намиране на по-добра работа остава липсата на добри познания в английския език (това е трайна тенденция за бранша). И за този месец преобладаващото търсене на работа е от кандидати, които търсят по-добри условя, а не са безработни. Обикновено това са професии с по-голяма отговорност и специфични знания и умения, обучението за което изисква повече от една година. Ние от Dotbrain имаме съществен опит в запазване на конфиденциалност за намеренията им и в това да им предложим подходяща позиция при наличие на такава.

Наблюденията ни и споделената информация е на основата на търсенето и предлагането на работодатели, които са наши клиенти и на търсещи работа основно в района на София. Нашите клиенти – работодатели са в широк спектър като обем на бизнеса и покриват всички видове печат, опаковките, външната реклама, както и някои компании свързани индиректно с печатната индустрия.

Вижте акцент на част от свободните позиции за работа в платформата Dotbrain.eu. За допълнителна информация можете да се обръщате към нас по всяко време (понеделник-неделя). Напомняме, че услугата, която предлагаме за кандидатите за работа е безплатна. Гарантирана е конфиденциалността. Работим дългосрочно с ограничен брой работодатели от София, Пловдив и Пазарджик с ясни условия за работните места:

Складов работник
Складов работник в издателство, четири часов или пълен работен ден. По желание на кандидата. Обслужване на на поръчки за книги към клиенти на издателството.

Оператор на машина за производство на бои
Позицията е в Дружба (София), изисква средно образование. Предлага се допълнително обучение. Стартово заплащане 1700 лв. нето.

Офсетов печатар
Позицията е в Дружба (София), машината е Хайделберг, цялоформатен. Работа на две смени, без нощна. Заплащане 1600 лв. нето + бонус в зависимост от брой подготовки и тираж.

Офсетов печатар на ролна машина
Необходим е опит в работата с ролни машини, предлага се допълнително обучение.

Асистент графичен дизайн
Добри познания в софтуерa на Adobe CC, добри познания в управление на цветовете. Опит като графичен дизайнер и наличие на портфолио. Стартово заплащане 2000 лв. нето.

Книговезец в офсетова печатница
Търси се кандидат с опит. Редовна смяна, комуникативно място в източната част на София. Стартово заплащане 1200 лв.

Акаунт опаковки
Търси се кандидат с опит като калкулант в офсетова или дигитална печатница. Предимство е опита с картонени опаковки. Работното място е в западната част на София. Стартово заплащане 1500 лв.

Търговски сътрудник
Работата е в международна компания. Изисква се добро ниво на английски или немски език. Предимство е познаване на хартии и мастила. Задължения е изготвяне на оферти, комуникация с клиент и заводи производители. Стартово заплащане 3000 лв. бруто.

Складов работник
Позицията е подходяща за кандидати без опит. Предлага се обучение. Компанията се занимава с фулфилмънт. Работата е интересна. Има възможност за надграждане в задължения и заплащане. Служителят ще придобие и допълнителна квалификация. Местоположение източната част на София. Месечно стартово възнаграждение: 1500 лв. нето.

Офсетов печатар
Търси се кандидат с опит поне три години като майстор офсетов печатар. Машината е цялоформатна, работи се на смени, без нощна и без помощник. Местоположение източната част на София. Заплащане: по договаряне.

Сервизен техник
Подходящи кандидати са сервизни техници с опит в други области и/или оператори на широкоформатни машини с достатъчно голям опит. Заплата: 2500 лв. нето.

Складов мениджър
Търси се кандидат с опит в управлението на складове. Изисква се добър английски и опит в управлението на хора. Местоположение: Източната част на София. Заплащане: по договаряне.

Пълен списък на обявите вижте тук.

Dotbrain предлага информация в реално време и за кандидати търсещи работа в момента. Информацията е предназначена само за фирми, които вече са наши клиенти.

Вижте профилите на търсещите работа в момента в Dotbrain, които можем да препоръчаме:

 

работа в печатници

 

Можем да се ангажираме с нашите клиенти работодатели постоянно да им предоставяме информация и да им предлагаме търсещи работа кандидати, които са се отличили и постигнали високи резултати на тестовете.

За допълнителни условия и цени на услугата за работодатели вижте тук: (за регистрирани фирми)

Ако сте работодател или кандидат за работа, за повече информация ни потърсете:

Dotbrain.eu
тел.: 0878 100 148
e-mail: office@dotbrain.eu
Телеграм канал за свободните позиции в Dotbrain.

Бъдете първите, които научавате за свободна позиция от нас.
Вижте още информация за работа в печатници.

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.