Свободните работни места за януари и очакванията ни за 2023 година

848
Свободните работни места за януари и очакванията ни за 2023 година

Януари месец започва с множество стари отворени позиции за работа в Dotbrain, които според нас са адекватни като задължения, условия за работа и заплащане. Ситуацията е нормална и очакваме броя на новите свободни работни места през януари да е подобен като тези през декември. Сравнително малко нови свободни позиции заради традиционно по-слабия месец в бранша.

На основа на информация от работата ни с наши клиенти от София отчитаме общо увеличение за предлаганото месечното възнаграждение при постъпване на служителите вариращо от 15-20% през изминалата 2022 година. Въпреки това, интересът от страна на кандидатите за работа продължава да е много нисък. Лоша тенденция е, че при все повече от случаите проявилите интерес към позициите не покриват дори половината от минималните изискванията дефинирани от работодателите. Това води до чести компромиси.

В по-дългосрочен план не очакваме настоящата икономическата ситуация да предизвика някакви промени на пазара на труда в посока съществени съкращения или намаляване на броя свободни позиции. Очакваме продължаващите процеси за постоянна загуба на персонал и демотивация на служителите да продължават със същото темпо, както предишната година. Тези процеси е възможно да направят търсенето на нови служители още по-голямо.

През изминалата година ние от Dotbrain можем да сe похвалим с над 60 кандидата, които намериха ново работно място в София през платформата. Вярваме, че в един широк спектър от фирми занимаващи се с всички видове печат, рекламно производство и опаковки има достатъчно мотивирани служители и кандидати от работа, които са квалифицирани и си харесват професиите. От друга страна са клиентите ни работодатели, за които е важно да имат в екипа си мотивирани и можещи служители.

Какво да очаквате от Dotbrain през 2023 година? Ще се опитаме да повишим критериите ни за работа както с работодателите, така и с кандидатите за ново работно място, напълно осъзнавайки, че това ще направи задачата ни още по-трудна. В техническо отношение ще разширим областите, които да предлагаме адекватни технически тестове за проверка и профилиране на кандидатите за работа. Относно самата платформа предстои промяна в условията и за ползване, която ще стартира следващите дни, а именно публикуването на безплатни обяви от фирмите ще бъде ограничено само до такива, които са клиенти с платени абонаменти на каталога Полиграфия Инфо. Предстои и издаването на годишното печатно издание Dotbrain 5.0, в което ще насочим вниманието на работодателите към някои решения в работата с човешки ресурси, идеи за подобряване на работната среда и др.

Вижте акцент на част от свободните позиции за работа в платформата Dotbrain.eu. За допълнителна информация можете да се обръщате към нас по всяко време (понеделник-неделя). Напомняме, че услугата, която предлагаме за кандидатите за работа е безплатна. Гарантирана е конфиденциалността. Работим дългосрочно с ограничен брой работодатели с ясни условия за работните места:

Експерт обществени поръчки
Необходим е задължителен опит в работата с държавната администрация, търгове и обществени поръчки. Работно място в западната част на София. Заплащане по договаряне.

Оператор на машина за хартиени пликове
Изисква се кандидатът да има опит в работа с машини. Предлага се задължително допълнително обучение за работа с конкретната машина за хартиени пликове. Работата е на норма и с гъвкаво работно време по желание от страна на кандидата. Заплащане между 1200 и 2500 лв нето, в зависимост от натоварване и изпълнение на нормите.  Работно място: западната част на София.

Оператор на машина за производство на бои
Позицията е в Дружба (София), изисква средно образование. Предлага се допълнително обучение. Стартово заплащане 2000 лв. нето с пълни осигуровки.

Офсетов печатар
Позицията е в Дружба (София), машината е Хайделберг, цялоформатен. Работа на две смени, без нощна. Заплащане 2000 лв. нето.

Сервизен техник
Подходящи кандидати са сервизни техници с опит в други области и/или оператори на широкоформатни машини с достатъчно голям опит. Заплата: 2500 лв. нето.

Асистент-технически сътрудник
Работното място е редовна смяна  в центъра на София. Изискват се шофьорска книжка (активен шофьор), общи технически умения. Познаване на Office пакет и работа с e-mail клиент. Заплата 1500 лв нето.

Търговец печатни продукти
Кандидатът трябва да е с опит в печатница поне две години. Необходими са познания в подготовката за печат на офсетов и флексопечат, както и търговски умения. Местоположение: Източната част на София. Заплащане по договаряне, според опита.

Оператор на дигитална машина
Работата е на тясноформатна дигитална машина с тонерна печатна технология. Комуникативно място, редовна смяна. Стартово заплащане 1600 лв. нето или по договаряне според опита.

Служител довършителни процеси в офсетова печатница
Настройка и работа на някои от машините в довършителния цех: прав нож, ламинатор, тристранен нож, биндер и др. Изисква се кандидатът да има опит. Заплащане по договаряне.

Складов работник
Позицията е подходяща за кандидати без опит. Предлага се обучение. Компанията се занимава с фулфилмънт. Работата е интересна. Има възможност за надграждане в задължения и заплащане. Служителят ще придобие и допълнителна квалификация. Местоположение източната част на София. Месечно стартово възнаграждение: 1500 лв. нето.

 

Пълен списък на обявите вижте тук.

 

За Работодателите
Dotbrain предлага информация в реално време и за кандидати търсещи работа в момента. Подробностите са предназначени само за фирми, които вече са наши клиенти.

Вижте профилите на търсещите работа в момента в Dotbrain, които можем да препоръчаме:

работа в печатници

Можем да се ангажираме с нашите клиенти работодатели постоянно да им предоставяме информация и да им предлагаме търсещи работа кандидати, които са се отличили и постигнали високи резултати на тестовете.

За допълнителни условия и цени на услугата за работодатели вижте тук: (за регистрирани фирми)

Ако сте работодател или кандидат за работа, за повече информация ни потърсете:

Dotbrain.eu
тел.: 0878 100 148
e-mail: office@dotbrain.eu
Телеграм канал за свободните позиции в Dotbrain.

Бъдете първите, които научавате за свободна позиция от нас.
Вижте още информация за работа в печатници.

Интернет портал за печатни технологии.