Серия от демонстрации посветени на дигиталния печат и облагородяването на печатна продукция

213
Серия от демонстрации посветени на дигиталния печат и облагородяването на печатна продукция

Коника Минолта България стартира серия от демонстрации в три поредни дни (13 – 15.02.2024), които са насочени към професионалисти в полиграфическия бранш, включително собственици и производствени директори на печатници.

Първата демонстрация на живо се проведе на 13.02.2024, по време на специално събитие в шоурума на Коника Минолта България в гр. София и беше ориентирана само към представители на медиите, образователните институции, дизайн общността и професионални организации.

Участниците наблюдаваха на живо затворен процес за печат и изработка на картонена опаковка, облагородена с ламинат, лак и цветни фолиа.

От концепция до реализация

Йоан Георгиев, Мениджър бизнес развитие “Индустриален печат“, откри събитието с кратка презентация за постиженията и дейността на Konica Minolta. Беше споделена интересна информация за Коника Минолта България – компанията има над 2200 клиента в страната, над 300 инсталирани професионални системи за печат, сервиз с национално покритие и повече от 80 служителя и др.

 

Йоан Георгиев, Мениджър бизнес развитие “Индустриален печат“

 

Демонстрационната част стартира с отпечатването на файлове за опаковки на AccurioPress C7090. Участниците имаха възможността да видят как се прилага защитен слой ламинат с Amiga 36 и как се добавят специални ефекти с AccurioShine 3600.

 

 

Amiga 36

 

Прецизното, но компактно решение за рязане и биговане с автоматично подаване и голям капацитет Plockmatic ColorCut SC6500 завърши процеса и достави на изхода абсолютно завършен продукт, който привлича поглед на потребителите от пръв поглед. Всеки етап от процеса беше внимателно пресъздаден, като се демонстрира прецизността и качеството, които могат да бъдат постигнати с технологиите на Konica Minolta.

 

Plockmatic ColorCut SC6500

 

Фокус върху обогатяването на печата

Ключов момент от демонстрацията беше подчертаването на значението на обогатяването на печата – процес, който трансформира обикновения лист в изключително атрактивен и висококачествен печатен продукт. Това включва полагането на UV лак и фолио, които добавят стойност и осигуряват по-различно потребителско изживяване. В шоурума на Коника Минолта България може да се види най-малкия представител от серията системи за облагородяване – AccurioShine 3600.

 

 

За професионалистите от индустрията

Събитието отбеляза началото на серия от демонстрации, насочени и към професионалисти в полиграфическия бранш, включително собственици и производствени директори на печатници. Целта е да се предостави задълбочено разбиране за иновативните решения на Коника Минолта и тяхното приложение в реална производствена среда.

Шоурумът на Коника Минолта България на адрес гр. София, ул. Витошки камбани 9, е отворен за всички представители на полиграфическия бранш, които искат лично да се убедят в изключителното качество на решенията, предлагани от компанията.

Презентацията подчерта ангажимента на Konica Minolta към иновации и ексклузивност в печатната индустрия. Събитието показа не само технологичните постижения на компанията, но и нейната роля като лидер в областта на печатните решения.

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.