Софтуер за симулация подобрява процесите за разработка на опаковки на Mars

675
Софтуер за симулация подобрява процесите за разработка на опаковки на Mars

Mars обявиха ново сътрудничество с гиганта в областта на инженерния софтуер Ansys, в рамките на което мултинационалният производител на бързооборотни стоки ще използва специализиран софтуер за симулация.

 

Софтуер за симулация

Mars са производител на популярни търговски марки, като M&M’S, ROYAL CANIN, SNICKERS, и възнамеряват да използват новият метод за симулация на виртуални тестове за създаване на прототипи, и нови иновации в опаковките.

Новаторската технология за мултифизична симулация намалява необходимостта от обширни физически тестове по време на процеса на разработване на опаковки и осигурява задълбочен поглед върху различни аспекти на сложните производствени фази, включително опаковане, тестове за падане и други сценарии за повреда.

 

 

Внедряването на софтуера за симулация е предназначено да улесни разработката на опаковки в Mars, от дизайна до производството, като направи процеса по-лесен и по-ефективен за екипа от експерти по научноизследователска и развойна дейност.

Експертите в Mars вече са забелязали намаляване на времето за разработка на опаковките с до 40% и на количеството пластмаса, закупена за тестване, с приблизително 246 тона, заради компютърното моделиране.

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.