Тепеде България на 30 години

368
Тепеде България на 30 години

ТЕПЕДЕ България празнуват 30 години от основаването си. Днес фирмата е известна с най-голямото разнообразие медии за широкоформатен печат, дигиталните печатни и довършителни машини, които предлага, както изключителната им коректност и отлично обслужване  Пожелаваме им здраве и още повече успехи в бизнеса. Вижте как е започнало всичко в началото.

Фирмата е основана през 1992 г. под името ААРКЮ (AARQUE) и е разполагала с два копирни центъра в София и Пловдив. Машинният парк и на двете места е бил по една хелиографска машина, по една копирна машина А0 и по една А3/А4 и ръчна сгъвачка. Собствеността тогава е била на холандската фирма AARQUE, която е търгувала с диазо машини, CAD и хелиографски хартии в цяла Европа, които са се продавали и в България. В средата на 90-те години, компанията майка е преименувана на ТЕПЕДЕ (TEPEDE) и съответно и в България фирмата си променя името на ТЕПЕДЕ-България ЕООД. От 2002 ТЕПЕДЕ България преустановява дейността си като верига копирни центрове и се концентрира в търговията с материали и машини за широкоформатен печат. Тогава портфолиото на компанията включва копирните и диазо хартии, които са добре познатите, и до днес. Хартиите High Color Contrast и други фотохартии се конвертират в производствената база в гр. Райсвайк, Нидерландия. Фирмата е партньор на водещите тогава компании като Hewlett Packard, Encad, NEOLT, Mutoh и други.

 

ТЕПЕДЕ България

 

30 години по-късно ТЕПЕДЕ България разполага с над 300 артикулни номера с материали за широкоформатен печат на склад, модерен шоурум с машини за печат и довършителни работи и екип от специалисти – търговци и сервизни техници, които могат да отговорят на изискванията на клиентите. Фирмата е основен партньор на НР, NEOLT, MUTOH, FEDRIGONI-RITRAMA, ARLON, DECAL, SAi, CALDERA и други водещи производители на машини и материали за широкоформатен печат. От 2022 година фирмата е собственост на TEPEDE MEE Holding, с централа в гр. Братислава, където е и централния склад в Европа, и от където се управляват, и обслужват всички дъщерни компании от групата, както и експортната дейност. Също така, тази година компанията предприе процес на ребрандиране включващо осъвременено лого и по-трайно присъствие в социалните медии. Най-новото, с което може да се похвалят от ТЕПЕДЕ България е бранда TEPEDEGREEN, който е създаден с отговорност към околната среда, и в който са включени селектирани продукти и машини от тяхното портфолио.

Вижте още за Тепеде на техния уеб сайт www.tepede.bg, Facebook страницата им и профила в специализирания каталог Полиграфия Инфо.

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.