ALTANA придоби бизнеса с уплътнителни съединения за метални капачки на Henkel

65
ALTANA придоби бизнеса с уплътнителни съединения за метални капачки на Henkel

ALTANA придоби бизнеса с уплътнителни съединения за метални капачки на Henkel. В резултат на това компанията, с опит в специалните химикали, засилва присъствието си в областта на екологичните решения за опаковъчната индустрия, материали без наличие на PVC. Вътре в групата ALTANA бизнесът ще бъде интегриран в подразделението ACTEGA и глобално разпределен към бизнес направлението Metal packaging solutions. В България портфолиото на ACTEGA се предлага от Друк Партнерс ЕООД.

 

 

уплътнителни съединения за метални капачки

 

По същество придобиването включва технологичните патенти и обслужване на настоящите клиенти.

Ето какво добавя Торстен Крьолер, ръководител на подразделението ACTEGA: „По този начин се разширява бизнесът с уплътнителни решения за опаковъчната индустрия. Сделката е перфектното допълнение към съществуващото ни продуктово портфолио. Чрез него в бъдеще ще можем да предложим иновативни, гъвкави и по-добри решения на своите клиенти.“

Уплътнителните съединения се задължителен компонент в голяма част от опаковките на храни и напитки. Те предпазват съдържанието от външно влияние и спомагат за по-продължителен срок на годност. ACTEGA вече предлага на пазара серия от устойчиви иновации в тази област.

Пример за това е разработката PROVALIN® – единственото решение до момента за метални вакуумни капачки без наличие на PVC. Иновацията може да бъде разпозната от потребителите по синия пръстен от вътрешната страна на капачките за буркани. Придобитите от Henkel марки включват CELOX® и SINCERA®. Те могат да предотвратят проникването на кислород след пълнене на бутилки, например с бира. Също така гарантират, че капачките за минерална вода са добре уплътнени, но въпреки това са по-лесни за отваряне.

Информация за продуктите от портфолиото на групата ALTANA (ACTEGA, ECKART, ELANTAS, BYK) може да получите от официалния представител за България – Друк Партнерс ЕООД.

Интернет портал за печатни технологии.