Нови инвестиции във фабрика за хартия

274
Нови инвестиции във фабрика за хартия

DS Smith ще инвестира 145 милиона евро във фабрика за крафт хартия във Виана, Португалия, за да отговори на променящото се търсене на клиентите.

Инвестицията включва инсталация на съвременни машини за производство на хартия, възстановяване на съществуващите хартиените машини на фабриката с цел намаляване емисиите CO2, и въвеждане на нова система за оползотворяване на парата.

 

фабрика за хартия
Снимка от фабриката за хартия Viana, когато е била придобита от DS Smith през 2018 г.

Програмата за надграждане на тази фабрика за хартия е в съответствие с целите на DS Smith за растеж и за кръгова икономика в Португалия.

DS Smith споделят, че реконструкцията на завода ще позволи производството на нови и иновативни хартии, за да може компанията да отговори на променящото се търсене на клиентите за по-устойчиви решения за опаковане.

Възстановяването на машината за хартия ще бъде извършено от доставчиците на DS Smith Voith и Valmet и се очаква да завърши по-късно тази година.

Viana Paper Mill е разположена в северна Португалия и вече е премина през план за модернизация през 2017 г., за да се превърне в една от най-ефективните фабрики за крафтлайнер хартия в Европа.

По-рано фабриката беше известна като Europac Kraft Viana, а през 2018 г беше придобита от DS Smith.

Вижте и други публикации за DS Smith в Printguide.

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.