Първите флуоресцентни мастила за DTF печат

1034
Първите флуоресцентни мастила за DTF печат

STS Inks представиха първите в света мастила за директен печат върху филм с флуоресцентни мастила за текстил.

Флуоресценцията е видима при осветяване в ултравиолетовия спектър, което често се прилага на концертни и спортни събития, както и в други среди с ярко осветление. Осемканалната DTF система за печат на STS е единствения принтер от този тип в света, който позволява инсталиране на флуоресцентни жълто и магента, както и две бели мастила без премахване на CMYK жълтото и магентата.

Печат с допълнителни цветове

Флуоресцентните мастила могат да бъдат използвани заедно с STS Inks Flexi DTF Pro за избиране и смесване на допълнителни цветове в софтуера, без употреба на допълнителни програми, например Photoshop. DTF има много предимства при печат на флуоресцентни мастила спрямо директния печат върху тъкани (DTG). Двете основни са, че платът няма нужда от трудоемка предварителна обработка и че консумацията на мастило е много по-малка . Според STS DTG технологията изисква нанасяне на 200% бяло мастило, срещу 70 процента за DTF.

Компанията изтъкна и че новите мастила ще направят достъпни за печат върху дрехи и цветовете, предсказани за 2022 от Pantone за модната индустрия.

 

флуоресцентни мастила

 

STS Inks DTF

STS Inks DTF е система за директен печат върху филм за трансфер върху текстил. DTF има няколко предимства пред традиционния директен печат върху текстил, който е ограничен до предварително обработени памучни тъкани и се износва по-бързо. DTF предлага печат върху необработен памук, коприна, полиестер, найлон, кожа и други тъкани с различен състав. Той работи еднакво добре за тъмни и светли платове и позволява създаване на матов или гланцов ефект.

Решението на STS Inks опростява процеса. Той е базиран на технологията на Mutoh и започва с печат върху PET с едностранно покритие. Той осигурява печат в високо качество с минимален брой артефакти. Има висока температурна устойчивост и е съвместим с всеки DTF принтер.

 

флуоресцентни мастила

 

След това изображението от филма се трансферира на текстила с помощта на прахообразно лепило с помощта на STS Automatic TPU Adhesive Powder Shaker,който разпределя лепилото равномерно. STS Inks предлагат и топло лепило, което осигурява отлична сила на прилепване и висока гъвкавост, с устойчивост на над 40 изпирания. Последната стъпка е фиксиране на печата във фурната за трансферен филм на STS, която осигурява температура до 150 градуса по Целзий.

Източник: stsinks.com

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.